Tenis

OSEĆAM SE LOŠE, BOL JE VELIKI, ALI... Nadal se oglasio o povredi, jedna stvar odlučuje da li će igrati polufinale!

Autor Nikola Lalović

Rafael Nadal se muči sa povredom stomaka, a tek posle testova znaće da li može da nastupi protiv Nika Kirjosa u polufinalu.

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je uspeo da posle pet setova i velike borbe pobedi Tejlora Frica u četvrtfinalu Vimbldona, ali je odmah posle meča počeo da se žali na povredu stomaka.

Navodno mu je čak tokom meča savetovano da se povuče, ali je izdržao i zakazao duel sa Nikom Kirjosom u polufinalu. Posle medicinskog tajmauta uspeo je da završi meč, a sada i"BBC" navodi da se još uvek ne zna da li će Nadal igrati na tom meču.

Susret je zakazan za petak, a od rendgenskih snimaka stomaka zavisi da li će španski teniser nastaviti pohod ka novoj grend slem tituli.

"Povlačenje je nešto što mrzim da radim, tako da ću nastaviti da se trudim da igram. Ova povreda nije nova, nekoliko dana me muči, a bez sumnje se danas osećam najgore do sada. Sutra ću morati da napravim neke testove kako bih video da li mogu da igram", rekao je odmah posle meča Nadal.

Španac je prošlog meseca uspeo da osvoji Rolan Garos nakon što je u četvrtfinalu savladao Novaka Đokovića, a pre toga je trijumfovao i na Australijan openu gde nije bilo srpskog tenisera. Ipak, osvajanje grend slema nije prioritet.

"Postoji nešto bitnije od osvajanja Vimldona, a to je zdravlje. Teško je, ništa ne može da popravi ovakvu sitauciju, ali hoću sebi da dam šansu. Nije lako otići sa Vimbldona, čak i kada je bo veliki", rekao je on.

Sada ostaje da se vidi da li će se Nadal pojaviti na meču u petak i ako se pojavi u kakvom će stanju biti. Sa druge strane će biti Nik Kirjos koji igra tenis karijere.