OBJASNILA!

ZAŠTO POMINJETE RUSIJU, ŠTA VAM TO ZNAČI? Moskovljanka pobesnela - ušla u finale Vimbldona, pa ućutkala novinare!

Autor Nebojša Marković

Elena Ribakina nije htela da nasedne na pitanja novinara koja su htela da razgovor odvedu na stranu politike.

Izvor: YouTube/Wimbledon/Printscreen

I dok se na Vimbldonu u muškom singlu priča o povlačenju Rafaela Nadala i najavi da bi moglo da se promeni pravilo grend slema o "laki luzeru", kod dama je situacija drugačija.

Elena Ribakina je stigla do finala ženskog singla na Vimbldonu, a činjenica da je poreklom Ruskinja rođena u Moskvi, bila je na meti britanskih novinara povodom pitanja o zabrani učešća za ruske i beloruske takmičare na ovogodišnjem turniru.

Ribakina je savladala Simonu Halep i plasirala se u finale. Ipak, nakon tog meča više je bila u centru pažnje zbog činjenice da je Ruskinja koja samo nastupa pod zastavom Kazahstana. Ona od 19. godine igra za tu zemlju, a zahvaljujući tome je dobila priliku da igra na ovom turniru.

"Već sam odgovarala na ta pitanja. A ponoviću i sada. Već duže vreme igram za Kazahstan. I zaista sam srećna zbog toga. Verovali su u mene i ne postavlja se pitanje kako se osećam. Igrala sam i na Olimpijskim igrama i FED kupu", rekla je Ribakina.

Ipak, to britanskim novinarima nije bilo dovoljno, pa su nastavili da "živciraju" Moskovljanku. Usledilo je pitanje da li se oseća kao Ruskinja.

"Šta vam to znači kako se osećam? Zašto pominjete Rusiju? Došla sam ovde da igram na najvećoj pozornici. Saosećam sa onima koji nisu mogli da dođu ovde, ali ja sam ovde samo da bih igrala."

Tek nakon svega je priče bilo i o tenisu, pre svega o načinu na koji je devojka koja predstavlja Kazahstan napravila čudo i stigla do grend slem finala.

"Da budem iskrena, nisam očekivala ni da ću doći do druge nedelje, a kamoli do finala gren slema. Verovala sam da imam igru da doguram daleko na Vimbldonu. Ali bilo je teško zbog povreda, nisam imala najbolju pripremu. Ali to mi je možda i pomoglo da prođem sve ove mečeve bez suvišnog pritiska", zaključila je Ribakina.