U CENTRU PAŽNJE

ŠTA SLAVITE RUSI, PA VI STE IZGUBILI! Amerikanac i Novakov hejter zapalio Tviter OVIM REČIMA posle slavlja Moskovljanke!

Autor Nebojša Marković

Ben Rotenberg je prokomentarisao konačni trijumf Elene Ribakine na Vimbldonu.

Izvor: Profimedia/Youtube/ATP Tour/Printscreen

Svetski tenis bruji - Vimbldon je zabranio učešće teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije, a trofej je svejedno osvojila jedna Ruskinja!

Elena Ribakina je senzacionalno stigla do prve grend slem titule u karijeri pobedom nad Ons Žaber, ali poznati američki novinar Ben Rotenberg pronašao je novi način da negativno prokomentariše Rusiju u kontekstu finala Vimbldona.

Naime, Ribakina je Ruskinja rođena u Moskvi koja je pod zastavom te zemlje nastupala do svoje 19. godine. Tada je promenila pasoš i počela da igra za Kazahstan, a četiri godine kasnije je kao 23. teniserka sveta stigla do najvećeg uspeha u karijeri.

Međutim, novinar koji je poznat po svojim ispadima, naročito u pravcu negativnih komentara na račun Novaka Đokovića, sada je ponovo briljirao na društvenim mrežama.

Nakon što je Ribakina osvojila titulu, on je umesto da govori o spornoj zabrani Vimbldona za ruske tenisere ipak govorio o "velikom porazu Rusije".

"Očigledno je jako čudno posle zabrane Rusima da je Moskovljanka napustila Vimbldon sa titulom, ali u mojoj glavi, ovo pokazuje veliki ruski neuspeh", počeo je.

"Elena Ribakina je napustila ruski tenis jer nisu uspeli da je podrže i prepoznaju njen talenat. Rusija je danas izgubila, Kazahstan je pobedio", napisao je Rotenberg, što je naišlo na brojne negativne komentare, pre svih one koji ga podsećaju da zabrana Vimbldona nije uspela...