RUŽNO

SKANDAL! NOVINARI MALTRETIRALI ŠAMPIONKU VIMBLDONA JER JE ROĐENA U MOSKVI: Eleni spomenuli Putina, a ona zanemela!

Autor Milutin Vujičić

Elena Ribakina je nakon osvajanja Vimbldona u centru pažnje zbog grada u kome je rođena, tako da su je novinari maltretirali na konferenciji za medije ni krivu ni dužnu.

Izvor: Twitter/Screenshot/@Wimbledon

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina osvojila je Vimbldon pošto je u finalu savladala Ons Žaber (2:1), a pošto je rođena u Moskvi pomalo je i "srušena" priča o zabrani nastupa ruskim i beloruskim teniserima.

Ribakina je više puta tokom turnira poručila da je samo rođena u Moskvi i da s razlogom predstavlja Kazahstan, međutim novinari su "navalili" na nju nakon pobede na Vimbldonu. Umesto da fokus bude na sjajnoj igri i prvom grend slemu, više se pričalo o njenom poreklu i ratnim dešavanjima u Ukrajini.

"Vimbldon je zabranio teniserima iz Rusije da učestvuju na Vimbldonu u strahu od Putinove propagande. Vi ste iz Kazahstana, ali ste rođeni i odrasli ste u Rusiji. Da li osuđujete rat i Putinove poteze?", glasilo je pitanje američkog novinara.

Ribakina se prvo začudila što ponovo mora da govori na ovu temu, pa je pogledala u moderatora koji nije opomenuo novinara.

"Izvinite, nisam vas čula".

Na ponovljeno pitanje, Ribakina je mirno odgovorila...

"Izvinite, moj engleski nije najbolji. Nisam razumela drugi deo vašeg pitanja. Sa moje tačke gledišta, mogu samo da kažem da ja predstavljam Kazahstan. Nisam birala gde ću se roditi. Ljudi su verovali u mene i Kazahstan me je podržao. I danas sam osetila podršku, videla sam zastave... Tako da ne znam šta da vam odgovorim!", rekla je mlada teniserka koja je rođena 1999. godine, a koja je do pre četiri godine predstavljala Rusiju.

Inače, Ribakina se i rasplakala na konferenciji za medije dok je govorila o svojim roditeljima.

Ribakina je kroz sličnu torturu prošla i nakon pobede u polufinalu Vimbldona kada je znatno "grublje" odgovorila jednom novinaru, dok je čini se zbog ovakvog pritiska i mirno proslavila najveći uspeh karijere na Centralnom terenu.

U međuvremenu, oglasio se i američki novinar Ben Rotenberg koji je "pecnuo" Ruse posle uspeha Ribakine.