OPET JE TO URADIO!

KIRJOS ODMAH POSLE MEČA NAPRAVIO SKANDAL! Prekršio tradiciju dugu 140 GODINA - namerno je ovo uradio pred celim svetom!

Autor Nebojša Marković

Australijanac jednostavno ne može da ne privuče pažnju svojim potezima!

Izvor: Profimedia

Finale Vimbldona je tek bilo završeno pobedom Novaka Đokovića, a Nik Kirjos je odmah prekršio pravilo i stavio crveni kačket, iako je prema dres-kodu najvećeg turnira na svetu obavezno da svi akteri nose isključivo belu boju. To pravilo važi 140 godina, ali to Australijancu nije ništa značilo, mada se Nole neće mnogo obazirati na to.

Đoković je nekoliko trenutaka pre tog Kirjosovog gesta osvojio sedmi put Vimbldon i 21. put postao grend-slem šampion u karijeri, a odmah posle meča je otrčao do boksa u kojem su sedeli njegovi članovi porodice, treneri, saradnici... Za to vreme, Kirjos je sedeo na svojoj klupi i nosio je crveni kačket.

Inače, Kirjos na ovom turniru privlačio pažnju kršenjem pravila i time što se pojavio u crvenim patikama na meču protiv Brendona Nakašime. Kada mu je novinar na konferenciji za medije ukazao da nije poštovao Vimbldon, Kirjos se branio.

"Radim ono što ja želim. Nisam ja iznad pravila, ali... Volim da nosim svoje crvene patike. Nemam problem sa tim što ću morati da razgovaram sa sudijom, sledeći put ću nositi verovatno potpuno bele", rekao je Kirjos o dres-kodu koji su svi ostali poštovali, dok je Australijanac potpuno ignorisao.

"Znači svi drugi mogu da poštuju pravila, a Nik Kirjos ne može?", upitao ga je novinar.

"Niko drugi ne ide sa džordankama na teren. Ne smeta mi to i volim to. Privlačim više pažnje? Kako ono kažu, svaka reklama je dobra reklama, zar ne?", dodao je australijski teniser koji kao da zna da ga prate Netflixove kamere i želi da bude što više u centru pažnje.

Kirjos je i tokom meča na momente pravio haos, jer je ulazio u raspravu sa svojim boksom, sa linijskim sudijama, a tražio je i da bude izbačena jedna osoba iz prvog reda gledališta