Tenis

IZBACITE JE SA FINALA, POPILA JE 700 PIĆA! Nik Kirjos hitno tražio od sudije da prekine - "BRATE, PIJANA JE!"

Autor Mladen Šolak

"Ovo je je*ena šala!"

Izvor: Profimedia

Dok je odmicalo finale Vimbldona, Novak Đoković - Nik Kirjos, Australijanac je polako gubio živce i izuzetno mu je smetalo dobacivanje navijača sa tribina. Jednu navijačicu je posebno primetio i tražio je od sudije da je udalji sa stadiona.

"Sedi u prvom redu i van sebe je koliko je pijana. Priča sa mnom usred meča. Brate, to je ona, izgleda kao da je popila 700 pića. Ovo je je*ena šala" rekao je Kirjos u toku pauze u trećem setu. U tom periodu meč je bio prekinut zbog tuče na Centralnom stadionu, koja je ostavila u šoku sve - uključujući i igrače.

Kirjos je dobio i upozorenje zbog toga što je dobacivao uvredljive reči gledajući ka toj navijačici. Na to je izgubio veliku energiju, a sigurno i deo koncentracije, iako ga je snažan servis služio i u tom trenucima. "Dobacuje mi dok serviram, na finalu Vimbldona. Ne postoji veći događaj. Niste mi poverovali, a ona je onda to uradila ponovo. I umalo sam zbog toga izgubio gem. Zašto je ona i dalje tu?!", dodao je Kirjos.

U najvećem meču svoje karijere, Australijanac je burno reagovao kada bi se neko iz gledališta ponašao nesportskio i dobacivanjima ga ometao pri pripremi za servis ili čak usred poena. Na drugoj strani, Novak je mnogo iskusniji u ovakvim duelima i situacijama i sačuvao je mir dok je finale odmicalo - iako je izgubio prvi set.

Dok se Kirjos raspravlja sa navijačima i razgovara sa sudijom, u gledalištu su i članovi britanske kraljevske porodice, a mnogi su zbog jednog detalja pretpostavili da Kejt Midlton navija za Novaka. Takođe, tu su i Novakovi članovi porodice - supruga Jelena, majka Dijana i otac Srđan.