Čudno...

NAJBOLJEG NA SVETU NE ZANIMA FINALE VIMBLDONA: Evo šta je radio Medvedev dok je Đoković osvajao titulu! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Prvi igrač sa ATP liste Danil Medvedev rešio je da uopšte ne prati finale iz Londona.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković i Nik Kirjos stigli su do meča za titulu na Vimbldonu, a najboljeg tenisera sveta to uopšte ne zanima. Danil Medvedev, čovek koji predvodi ATP listu, slobodno nedeljno popodne posvetio je gledanju trke Formule 1.

Umesto da prati okršaj dvojice tenisera od kojih mu je jedan najveći rival u dosadašnjem delu karijere, Rus je rešio da se opusti uz trku iz Austrije, na kojoj je Šarl Lekler stigao do pobede ispred Maksa Ferstapena. Očigledno je za Danila Medvedeva to bilo dovoljno adrenalina za danas.

Dok je trajala trka na kojoj je Ferari pobedio, ruski teniser je propuštao veoma bitan teniski meč. Jasno je da Medvedeva ne zanima preterano turnir na kojem mu je zabranjeno da učestvuje samo zato što je Rus, pa je tako prethodnih dana igrao golf sa Bastijanom Švajnštajgerom. Istina, on je bio spreman da napravi nekoliko ustupaka kako bi se pojavio. Medvedev je predložio da teniseri iz Rusije i Belorusije doniraju novac u humanitarne svrhe, ali ni to nije prošlo.

Takođe, bilo je predloga da igrači iz dve zemlje osude rat u Ukrajini, ali ni pored toga im Vimbldon ne bi dozvolio da učestvuju na ovogodišnjem izdanju turnira. Tako je čovek koji je od Novaka preuzeo prvo mesto ATP liste izgubio šansu da se bori za trofej, ali dobio prvu poziciju, jer su Đokoviću izbrisani bodovi iz prethodne sezone.

Zbog toga će Novak Đoković nastaviti da pada na ATP listi i njegova pozicija neće oslikavati pravo stanje stvari. Zapravo, biće daleko od mesta koje mu po svemu pripada!

Pogledjate kako odmara Medvedev:

Izvor: Twitter/medwed33/printscreen