Ima šta da kaže!

"NEĆU DA VAS LAŽEM, ĐOKOVIĆ JE BOG!" Kirjos izgubio finale, napravio skandal, pa hvalio Novaka na punom stadionu!

Autor Dušan Ninković

Poraženi finalista Vimbldona imao je šta da kaže nakon što je izgubio svoje prvo grend slem finale.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je osvojio još jedan Vimbldon i to nije nikakvo iznenađenje, ali njegovog protivnika u finalu niko nije očekivao. Poslednji meč u Londonu za ovu sezonu igrao je protiv kontroverznog Nika Kirjosa koji je i priliku nakon meča iskoristio da pokvari tradiciju dugu 140 godina!

Ipak, kada je trebalo da s epriča o samom turniru i finalnom meču, Kirjos je bio spreman da govori lepo o svom rivalu. Njih dvojica su u poslednje vreme veoma popravili odnos koji je ranije bio problematičan, pa ne čudi što je Kirjos Đokovića nazvao nekom vrstom Boga!

Temperamentni Kirjos iskoristio je priliku da priča o Novaku, linijskim sudijama, previše tenisa koji je igrao prethodnih dana, ali i odmoru koji će ga čekati u narednim nedeljama. Očigledno je da neće biti previše fokusiran na tenis.

"On je na neki način Bog, neću da vas lažem. Mislim da sam igrao dobro danas. Prvo čestitke Novaku, ti si ovo osvajao ne znam ni koliko puta. Čestitke svima na turniru, deci koja sakupljaju loptice. Čestitke linijskim sudijama, imamo težak odnos ali ste učinili ove dve nedelje dobrim za mene. Ne mogu više da igram finala grend slemova, umoran sam. Iscrpljen sam, i ja i moj tim, zbog ovoliko tenisa. Možda ću jednog dana u karijeri opet biti ovde, ali nisam siguran. Sada mi je potreban samo dug odmor", rekao je Kirjos.

Inače, Kirjos se na ceremoniji nakon finala pojavio sa crvenim kačketom na glavi, što je kršenje pravila da teniseri tokom čitavog turnira moraju da igraju isključivo u beloj opremi. U to spada i ceremonija nakon poslednjeg meča na turniru, ali pravila drugačije važe za Nika.