SRAMOTA!

NOVAČE, VRATI NOVAC SA VIMBLDONA! Skandalozan napad novinara na Đokovića - Ne zaslužuješ ni PENI od nagrade!

Autor Nemanja Stanojčić

Britanski novinar napao je Novaka Đoković zbog odluke da se ne vakciniše...

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije stigao ni da proslavi osvajanje Vimbldona na pravi način, a britanski mediji već su krenuli sa napadima. Tamošnji novinar Bendžamin Batervort traži od Srbina da se zbog odluke da se ne vakciniše odrekne nagradnog fonda sa Vimbldona i da taj novac donira!

Novinar koji radi i za američki "Vašington post" i britanski "Gardijan" žestoko je opleo po najboljem srpskom teniseru i tvrdi da on sve što je zaradio od ovog grend slema treba da pokloni.

"Đoković ne zaslužuje ni peni od nagradnog fonda VImbldona. Da smo svi donosili sebične odluke i odbijali kovid vakcinu kao on, onda ne bi bilo ovog turnira. Pokazao je nepoštovanje prema protivniku i ljubiteljima tenisa. Treba da donira dva miliona od nagrade u dobrotvorne svrhe, za sve one koji se bore sa koronom ili porodicama koje su ostale bez najbližih zbog korone. Na taj način bi pokazao koliko je ozbiljan u nameri da se iskupi", napisao je Batervort.

Njegova objava izazvala je buru na društvenim mrežama, mnogi su stali u odbranu srpskog igrača i u velikom broju komentara naglasili su mu da svako ima pravo da donosi odluku o svom telu i imunitetu.

Đoković je više puta pričao o odluci da se ne vakciniše, objasnio je svoje razloge za to, a upravo zbog takvog poteza ima velike probleme za nastavak sezone. Prema trenutnim pravilima neće moći da učestvuje na US openu, jer je Amerika zabranila ulaz onima koji su nevakcinisani.