NADA!

NOVAK U PROBLEMU, VEĆ RAZMIŠLJA O DUGOJ PAUZI! Đoković se nada da će Amerikanci PROMENITI odluku: Idem na odmor i čekam!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković se nada da će igrati na US openu ove godine.

Novak Đoković je osvojio Vimbldon pobedom protiv Nika Kirjosa, ali je nastavak sezone pod upitnikom. Zbog odluke da se ne vakciniše trenutno ne može da uđe u Ameriku i to znači da bi mogao da propusti seriju turnira pred US open kao i poslednji grend slem sezone, o tome je i sam pričao.

Na konferenciji za medije posle uspeha istakao je da bi voleo da bude deo takmičenja u Njujorku, ali da je svestan da to trenutno ne zavisi od njega.

"Biću na odmoru u narednih nekoliko nedelja i onda ću čekati, nadam se dobre vesti iz Amerike. Voleo bih da igram tamo. Ako se to ne dogodi onda ću morati da razmislim o svom rasporedu", rekao je Đoković svestan da bi mogla da ga sačeka nova duga pauza...

Ne krije srpski as da mu ova titula mnogo znači, posebno posle svih dešavanja sa Australijan opena.

"Nisam se dobro osećao u prvim mesecima ove godine, mentalno i emotivno. Shvatio sam da je potrebno da budem strpljiv. Titula na Vimbldonu stiže ponovo u veoma važnom trenutku za mene, kao što je bilo 2018. godine posle operacije ramena", poručio je Novak.

I Đoković i ljubitelji tenisa nadaju se da će moći da gledaju najboljeg tenisera svih vremena u Njujorku. O tome ovog puta odlučuju neki drugi ljudi...