PORUKA

BAJDENE, PUSTI ĐOKOVIĆA NA US OPEN! Legendarni Amerikanac prozvao predsednika SAD: Političari se previše mešaju!

Autor Nemanja Stanojčić

Džon Mekinro stao u odbranu Novaka Đokovića za US Open.

Izvor: Profimedia/Eurosport/Screenshot

Novak Đoković je podigao pehar na Vimbldonu, a to bi mogao da bude poslednji grend slem za njega ove godine. Ima želju da igra na US openu, mada to neće biti moguće, bar ne u ovom trenutku.

Zbog odluke da se ne vakciniše srpski igrač ne može da uđe u Ameriku po sadašnjim pravilima i može da se nada da će nešto da se promeni u narednom periodu. U suprotnom čeka ga nova duga pauza, zbog toga je reagovao i legendarni Džon Mekinro koji je apelovao na predsednika Džozefa Bajdena da reaguje.

"Politčari se previše mešaju u ove stvari. Radili su to i u Australiji. Pustite čoveka da dođe i da igra u Njujorku. Ljudi, ovo je smešno", poručio je Mekinro.

Čuveni američki teniser komentarisao je tu odluku vlasti u njegovoj domovini i nada se da bi predsednik Bajden i ljudi koji o tome odlučuju mogli da donesu drugačiju odluku u narednom periodu.

Uostalom i teniser Tenis Sandgren stao je u Novakovu odbranu nedavno, pa je i Đoković pričao da "ne razume tu odluku iz medicinskog ugla". Vremena je sve manje, turnir počinje 29. avgusta, a pre toga igra se serija turnira u Americi.