AU!

SKANDAL SA NAMEŠTANJEM MEČEVA TRESE TENIS! Osumnjičeni POZNATI teniseri, jedan je pobedio Đokovića na Olimpijskim igrama

Autor Milutin Vujičić

Visokorangirani teniseri iz Rusije i Gruzije optuženi su za nameštanje mečeva i pod istragom su.

Izvor: Profimedia/Tennis Australia

U danu kada je Novak Đoković osvojio sedmu titulu na Vimbldonu, ukupno 21. grend slem, stižu užasne vesti iz "belog sporta" koje će i te kako uzdrmati temelje jer dugo se nije dogodio ovakav skandal!

Nemačka televizija ZDF javila je da su čak dvojica visokorangiranih tenisera optužena za nameštanje mečeva. U pitanju su Nikolos Basilašvili, nekada 16. teniser sveta i najbolji igrač u istoriji Gruzije, odnosno ruski teniser Aslan Karacev, nekadašnji polufinalista Australijan opena.

Njih dvojica nalaze se pod istragom da su učestvovali u nameštanju teniskih mečeva, a sa njima je navodno "upleten" i beloruski trener Jahor Jacik koji je nudio novac za dogovoren rezultat.

Nemački ZDF, pozivajući se na podatke iz interne istrage ITF, navodi da je Karacev navodno učestvovao u pet mečeva u kojima je bilo čudnih ulaganja na kladionicama, a dva su iz perioda dok je sarađivao sa Jacikom. Takođe, francuska policija ga je pratila i tokom Rolan Garosa zbog čudnih uplata.

Karacev je inače nekadašnji 14. teniser sveta, a pamtimo ga sa polufinala Australijan opena 2021. godine kada ga je pobedio Đoković, Rus savladao našeg asa na Serbia openu, odnosno u polufinau miks dublova na Olimpijskim igrama.

Slučajno ili ne, ali njegova devojka Sofija Dimitrijeva izbačena je doživotno iz tenisa zbog nameštanja mečeva. Što se tiče Basilašvilija, pod istragom je njegov meč dublova sa Vimbldona prošle godine.

Tada je u tandemu sa Raduom Albotom (Moldavija) poražen od dubla Fučović-Travalje, kada je navodno uloženo preko pola miliona dolara u preokret.