POSLE FINALA

NOVAK OČI U OČI SA ŽENOM KOJA JE PLJUVALA SRBE! Svašta je pričala o Đokoviću, a sad ga zvala u emisiju i SMEŠKA SE

Autor Nebojša Marković

Novak Đoković je nakon pobede u finalu Vimbldona imao i prvi susret sa Martinom Navratilovom, nakon što ga je legendarna teniserka prozivala tokom sage u Australiji početkom godine.

Izvor: YouTube/TennisChannel/Screenshot

Novak Đoković je osvojio Vimbldon i tako podigao 21. grend slem trofej u karijeri. Posle pobede je plakao pa objasnio zbog čega je bio toliko emotivan, a sa suprugom Jelenom je zablistao na šampionskom balu.

No, dok su pojedini insinuirali da se Novak dopinguje ili da omalovažava žene, Đoković je ponovo pokazao svoju veličinu. Na šmekerski način je odgovarao na pitanja Martine Navratilove, legendarne teniserke koja ga je žestoko prozivala tokom ovogodišnje drame u Australiji i govorila mu da "beži u Srbiju".

Đoković - za kojeg se sumnja da je možda već završio sezonu - bio je meta udara Navratilove prošlog januara, zbog njegove odluke da se ne vakciniše. Navratilova je tad prozvala i srpsku zajednicu u Australiji, a sada je po prvi put uživo bila u studiju pored Đokovića od tih događaja. On je tom prilikom otkrio zanimljive detalje posle finala.

Legendarna Martina je morala da mu čestita na velikom trofeju, a potom i da ga intervjuiše. Navratilova je rekla da je njena tradicija kada je osvajala grend slemove bila ta da može da pojede šta god poželi to veče. A da li Novak jede nešto posebno?

"Travu sa Centralnog terena (smeh)! Zapravo još čekam na svoj prvi obrok posle meča, još nisam jeo. Ne pijem alkohol, nisam popio pivo godinama unazad, ali sam sad bio nateran od strane trenera Gorana Ivaniševića. Popio sam pivo i nisam toliko uživao u njemu", otkrio je Đoković šta je radio posle meča sa Nikom Kirjosom.

"Probaj češko pivo", ubacila se Navratilova, inače rođena Čehinja koja je svojevremeno uzela američki pasoš.

"U češkom pivu bih možda više uživao", odgovorio je Đoković na sebi svojstven način.

/Ovako je Đoković plakao posle pobede nad Kirjosom/

Inače, Nole je govorio i o sinu Stefanu i tome da je njegov naslednik odlučio da ne prisustvuje finalu Vimbldona.

"Obožavam činjenicu da je odlučio da igra tenis umesto da gleda mene kako pobeđujem u finalu. Naravno, uvek bih voleo da je on bio tamo, ali već je to proživeo par puta, i prošle godine isto. Ali volim što mu ne smeta kad pažnja nije na njemu, ali i što mu ne smeta kad pažnja jeste na njemu. On uživa u igranju tenisa sa svojim drugom Bobijem Brajanom, sinom Boba Brajana. Toliko je zabavno pratiti ih ovih dana i gledati kako igraju", rekao je Đoković gostujući u studiju "Tennis Channela".

Novak Đoković gost kod Navratilove
Izvor: YouTube/Tennis Channel

/Ovako je Novak blistao na šampionskom balu/