POGLEDAJTE

NOVAK JE JEDINI URADIO OVO ZA KEJT MIDLTON: Svet bruji zbog džentlmenskog poteza Srbina - Britanci su oduševljeni!

Autor Nebojša Marković

Novak Đoković očito jako dobro poznaje protokol prilikom susretima sa članovima britanske kraljevske porodice.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je ponovo osvojio Vimbldon i nastavio vladavinu u Londonu. Stigao je do četvrte uzastopne, a ukupno sedme titule na tom turniru, prestigavši Rodžera Federera po broju grend slem trofeja.

Posle 21. grend slema Srbina, Federer mu nije čestitao, ali jeste njegov sunarodnik Sten Vavrinka koji je porukom na Instagramu suptilno pokazao da je za njega Đoković najveći teniser svih vremena. No, dan posle finala Vimbldona priča se i o džentlmenskom gestu Novaka Đokovića prema vojvotkinji Kejt Midlton!

Đoković je šmekerskim potezom prema princu Džordžu oduševio čitav svet, kada je sinu princa Vilijama i Kejt Midlton predao vimbldonski pehar da ga pogleda iz svojih ruku. Ali mnogima je promakao jedan drugi detalj.

Kejt Midlton je kao pokrovitelj "Ol Ingland" teniskog kluba, koji organizuje Vimbldon, imala čast da uruči pehar pobedniku. Njega je primio Novak Đoković i to sa pravom elegancijom i skromnošću.

Prilazeći vojvotkinji od Kembridža, Đoković je zastao i blago se naklonio, a ovaj potez oduševio je brojne fanove na društvenim mrežama, naročito one iz Velike Britanije.

"Niko to nije uradio - ni Nik Kirjos ni sudija", bio je često ponavljani komentar na Tviteru. "To je pravo poštovanje", "Šteta što Kirjos nije imao dovoljno lepih manira da uradi isto" i "Kakvo razočaranje da sudija ne napravi naklon", bile su neke od reakcija.

"Novak je pravi ambasador tenisa, a i Vimbldona", "To je sportski duh - pokazao je poštovanje i prema vojvotkinji, ali i prema Vimbldonu i svom protivniku", pišu na društvenim mrežama.

Kejt je, takođe, bila zvezda Vimbldona. Njen muž princ Vilijam i sin princ Džordž su uživali posmatrajući buduću kraljicu kako graciozno stupa na slavni teniski teren i uživa u sportskom trenutku za pamćenje, a fotografi su konstantno motrili na lepu Kejt.