OTKRIVENI DETALJI

ĐOKOVIĆ STIGAO U VISOKO I IGRAĆE PRVI PUT POSLE VIMBLDONA! Otkriveni detalji - "Novak je hteo terene, a dobio STADION!"

Autor Nebojša Marković

Novak Đoković voli da posećuje Visoko i da tamo "puni baterije", a od sada će tamo moći da se sprema i za nove pohode na grend slem trofeje.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/TV Prva/Printscreen

Novak Đoković je osvojio Vimbldon i stigao do 21. grend slema u karijeri, a već sada je na novom "zadatku". Posle prijema pehara od Kejt Midlton, upoznavanja sa princom Džordžom i šampionskog bala, usledio je sjajan povratak u Beograd.

Srpski teniser je dočekan na balkonu, uspeh je lepo obeležio i na privatnoj proslavi, a već u sredu je stigao u Bosnu i Hercegovinu, gde će u Visokom otvoriti novi teniski kompleks!

Đoković već godinama unazad voli da svrati u Visoko, nedaleko od Sarajeva, a tako je i ovog puta. Novak je više puta isticao da obožava da posećuje "bosanske piramide", a sada je u Visokom spreman i teniski centar u kojem će srpski teniser moći da trenira pred najveće turnire.

To je u emisiji "Jutro" na TV Prva otkrio Semir Osmanagić, rukovodilac fondacije "Arheološki park - Bosanska piramida sunca".

"Novak je upravo došao na moje imanje. Danas otvaramo regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera u Visokom. Imamo dva sjajna terena, prvi je tvrda podloga, a drugi je šljaka u klasi Rolan Garosa. To je pravi teniski stadion sa 1.500 mesta na prvom terenu i 600 mesta na drugom", počeo je Osmanagić.

Đoković će u Visokom odigrati meč protiv hrvatskog tenisera poreklom iz BiH, Ivana Dodiga, inače osvajača šest grend slem trofeja u dubl konkurenciji.

"Stvorili smo čudo. Novak će biti jako iznenađen. On je hteo terene za pripremu, a dobio je stadion. Ali dobio je ono što je želeo - regionalni centar gde će se u budućnosti pored svog kompleksa u Beogradu, moći osloniti na još jedan divan centar", priča Osmanagić i objašnjava i koja je prednost ovog kompleksa.

"Ovde su uslovi sjajni. Znate, ušće Save u Dunav, tu je i dosta komaraca. Kod nas komaraca nema, 500 metara nadmorske visine. Posle poraza u Madridu, Novak je rekao da je tamo viša nadmorska visina i lotpica ide brže. Mi imamo nadmorsku visinu. Dakle, Novak ne pripada samo Srbiji, on pripada čitavom Balkanu i čitavom svetu. On je sjajan čovek. Čovek je širokih interesa, čovek od principa i uzor za mnoge u svetu."

Na svečanoj ceremoniji u sredu popodne učestvovaće i slovenački teniser Aljaž Bedene, kao i Aldin Šektić iz Bosne i Hercegovine. Osmanagić je na kraju otkrio i kakva je važnost Đokovićevog pojavljivanja.

"Kad je Novak nedavno trenirao u Sarajevu jednom prilikom, 200 mališana je tražilo da se upiše u školu tenisa posle toga", dočarao je Osmanagić.