PORAZ

OLGA OSTALA BEZ DUPLOG PEHARA U ŠVAJCARSKOJ: Srpkinja propustila šanse, Hrvatica odnela pobedu!

Autor Nemanja Stanojčić

Olga Danilović nije uspela da dođe do titule u Lozani (Švajcarska).

Izvor: Profimedia

Olga Danilović nije uspela da osvoji titulu u Lozani. U finalu izgubila je od Petre Martić (Hrvatska) - 6:4, 6:2.

Srpska teniserka imaće za čim da žali pošto je imala šanse, posebno u prvom setu, ali ih nije iskoristila. Doduše, Olga se iz Švajcarske vraća sa jednim peharom pošto je u dublu slavila sa Francuskinjom srpskog porekla Kristinom Mladenović.

Olga je dosta nervozno započela meč, odmah je pretrpela brejk (0:2). Uspela je da se konsoliduje, da izjednači (2:2), a onda je u sedmom gemu spasila čak šest brejk lopti i povela (4:3). Međutim, to je bio poslednji gem koji je osvojila u setu. Hrvatica je dobila naredna tri gema i treću set loptu je realizovala.

Drugi set Danilovićeva je započela bolje, držala se sve do rezultata 2:2, tada je u potpunosti stala. Petra je napravila dupli brejk u naredna tri gema i onda bez izgubljenog poena završila svoj servis gem za pobedu.

Dobra vest za Srpkinju je ta što je blizu povratka među 100 najboljih. Plasmanom u finale napredovaće za 18 mesta i u ponedeljak će biti na 106. poziciji.  Pored toga ovaj turnir pamtiće i po tome što se raspravljala sa gostima obližnjeg restorana.