Spreman!

ČUDESAN OPORAVAK RAFAELA NADALA! SAD JE SPREMAN ZA TENIS: Na Vimbldonu jedva hodao, sad trenira - isplivao snimak! VIDEO

Autor Dušan Ninković

Španski teniser se neverovatno brzo oporavio i samo desetak dana kasnije ponovo je na terenu!

Izvor: Twitter/@PascaleMazel

Teniski svet je ostao u šoku kada se Rafael Nadalpovukao sa Vimbldona pred polufinalni meč protiv Nika Kirjosa, a Španac je ubrzo pokušao da objasni šta se tačno desilo. On je zbog rupture stomačnih mišića od čak sedam milimetara bio nespreman da nastupi i bori se protiv najboljih na travi u Londonu, ali sada deluje da je povreda prošlost.

Nakon što su ga navijači primetili kako vozi džet-ski i odlično se provodi u izlasku, nadal je primećen i na teniskom terenu! Samo desetak dana nakon što je predao meč polufinala Vimbldona, Rafa opet trenira.

I sudeći po snimcima, dosta mu dobro ide. Španski teniser je veoma snažno vraćao loptice sa osnovne linije, pa deluje da njegov nastup na američkoj turneji ove sezone uopšte nije pod znakom pitanja. Mediji su preneli da je već rezervisao smeštaj za prvi masters koji se igra u Kanadi, a ovaj snimak pokazuje da će i zaigrati na tom turniru.

Pogledajte ga na terenu:

Nadal se, očigledno, dovoljno oporavio da može sebi da priušti napor na teniskom terenu, a ovaj trening pokazao je da u na US openu mogao da bude prvi favorit. Ukoliko na poslednji grend slem sezone stigne potpuno spreman za tenis, Nadal će biti prvi favorit za osvajanje grend slema na kojem je prethodne sezone Danil Medvedev sprečio Novaka Đokovića da osvoji sva četiri velika turnira u sezoni.

Ove sezone je to želeo da uradi Rafa, koji je osvojio Australijan open i Rolan Garos, ali je na Vimbldonu morao da preda meč Kirjosu pre nego što je polufinale i počelo. Kasnije je do 21. grend slem titule stigao Đoković, koji sada za Špancem kasni samo jednu titulu.

Ovako Rafa trenira: