NAPAO IH

ŠOK INTERVJU! "RUSKI IGRAČI BOLJE DA IDU U ZATVOR!" Ukrajinski teniser napao kolege - Okreću glavu kad me vide, BOJE SE!

Autor Milutin Vujičić

Sergej Stahovski je napao kolege iz Rusije zbog toga što su pasivni za vreme ratnih dešavanja.

Izvor: Profimedia

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski jedan je od najglasnijih javnih ličnosti od početka ratnih dešavanja u Ukrajini, a svet je obišla i njegova fotografija sa puškom u ruci pošto se odmah stavio na raspolaganje vojsci.

Više puta je Stahovski direktno prozivao ruske tenisere koji ćute na sva dešavanja u Ukrajini, zalagao se da ne igraju turnire, posebno ne na Vimbldonu, a nastavio je da ih "udara" i tokom jednog humanitarnog događaja u Poljskoj. Tu se pre svega obrušio na Danila Medvedeva, ali i na još neke igrače iz Rusije.

"Ja sam razočaran u najmanju ruku. Oni se boje svoje sudbine. Ne žele da idu u zatvor, ali su sa druge strane u redu sa tim da deca i žene umiru...", poručio je Stahovski na događaju koji je organizovala Iga Švjontek.

"Radije bih išao u zatvor na nekoliko nedelja, čak i meseci, ako mogu da spasim nečiji život".

Stahovski je posetio ovogodišnji Rolan Garos na kome su bez problema učestvovali ruski teniseri, a kako priča Ukrajinac - svi su ga izbegavali. Nisu smeli da ga pogledaju u oči...

"Sreo sam neke ruske tenisere u Parizu, neću da ih imenujem. Svi su okretali glavu i bežali od mene kada bi me videli...", rekao je Stahovski i priznao da ipak ima pozitivnih primera u svemu, dodavši da je Darija Kasatkina vrlo hrabra, dok je pohvalio i Andreja Rubljova koji javno podržava primirje i možda promeni državljanstvo.

"Rubljev je jedini pričao o primirju, a divim se Dariji. Da je više takvih ljudi u Rusiji, ne bi bilo rata".