Prejak je!

SPEKTAKL - NAJBOLJI NA SVETU ISPAO OD NIKA KIRJOSA: Australijanac je čudo, "nestašni dečko" igra tenis života!

Autor Dušan Ninković

Još jedan fantastičan meč za Kirjosa i velika pobeda nad prvim reketom sveta, prvi put posle osam godina.

Izvor: Profimedia

Kada mu se igra tenis, Nik Kirjos je među najboljima na svetu. A poslednjih nekoliko nedelja je baš to slučaj. Australijski teniser nastupa u impresivnoj formi, o čemu govori i njegov fantastičan trijumf u Montrealu. Kirjos je u tri seta savladao Danila Medvedeva (6:7, 6:4, 6:2), čoveka koji je već nedeljama prvi na svetu.

Meč u drugom kolu trajao je tačno dva sata, a doneo nam je najveću senzaciju na turniru i "čišćenje" dela žreba u kojem je Nik. Sada bi Australijanac mogao da napravi još jedan veliki rezultat, a samim tim i skok na ATP listi.

Da stvari po Danila Medvedeva budu gore, on bi uskoro mogao da izgubi prvo mesto! Zbog njegovog kiksa u Montrealu, ali i Nadalove poruke da stiže u Sinsinati, Španac u ovom trenutku deluje kao legitiman kandidat za preuzimanje čelne pozicije na ATP listi. Godinama nije bio tu, a Kirjos je samo jedan od ljudi kojima bi trebalo da se zahvali.

Što se tiče samog Nika Kirjosa, on igra najbolji tenis u svom životu. I dalje je lucidan kao pre, samo što sada u igru unosi i dozu ozbiljnosti, pa njegovi nastupi dobijaju potpuno drugu dimenziju. Koliko je mentalno jači pokazuje i meč u kojem se vratio protiv najboljeg na listi, nakon što je izgubio prvi set u drugom kolu Montreala.

Nakon pobede protiv Danila Medvedeva, Nik Kirjos je pobedio na 14 od poslednjih 15 teniskih mečeva koje je igrao, uz osvojenu titulu u Vašingtonu prethodne nedelje. Jedini neuspeh u tom nizu bilo je finale Vimbldona protiv Novaka Đokovića, a u međuvremenu je osvojio i jednu titulu u dublu!