PORUKA

NADAL SE PLAŠI ĐOKOVIĆA, POVUKAO SE ZBOG NOVAKA! Selektor se oglasio, Srbija ima samo jedan cilj: "Idemo po titulu"

Autor Nemanja Stanojčić

Đoković će igrati za Srbiju, dok Nadal neće biti deo reprezentacije Španije tokom Dejvis kupa.

Izvor: Profimedia/MN Press

Novak Đoković će igrati za Srbiju, Rafael Nadal neće braniti boje Španije. To znači da dvojica legendarnih igrača neće "ukrstiti rekete" u Dejvis kupu. Saopšteni su spiskovi nacionalnih timova za grupnu fazu i tamo neće biti Rafe.

Srbiju će predvoditi Novak, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović, a Špance Karlos Alkaraz, Roberto Bautista Agut, Alehandro Davidovič Fokina i Marsel Granoljers. Tim povodom oglasio se selektor Viktor Troicki koji pred početak takmičenja ima mogućnost i da promeni tri igrača u odnosu na dostavljeni spisak, ako za to bude bilo potrebe.

"Španija je verovatno trenutno najjača Dejvis kup selekcija na svetu. Imaju mnoštvo vrhunskih igrača koji su top klasa. Tim koji je imenovan i njihov renking govori sve, ali Dejvis kup je Dejvis kup, u njemu nema ništa zagarantovano, svaki poen se mora odraditi i zaraditi. Svi dođu sa istim ciljem, a to je pobeda. Kroz decenije i svake godine u ovom takmičenju svedoci smo da favoriti na papiru nisu uvek favoriti na terenu, da jedna lopta u meču može izmeniti kompletan ishod susreta i odlučiti pobednika u drugom smeru od onog što je bio već viđen na tom mestu", rekao je Troicki.

"Orlovi" su u grupi B u Valensiji i pored Španije igraće sa Južnom Korejom i Kanadom. Prvi duel igra se 14. septembra sa "crvenom furijom", pa dan kasnije je na programu duel sa Južnom Korejom i na kraju sa Kanađanima.

"Prvi meč u 2022. i ujedno najteži, prava vatra, ali ni mi nismo ništa slabiji, svi znaju da kad sa druge strane mreže imaju Srbiju da moraju dati svoj maksimum kako bi došli u situaciju da nas savladaju. Poznajemo sve igrače Španije kao i oni nas, nema tu skrivenih karata, sve je jasno kao dan. Nismo očekivali Nadala, on će se možda priključiti njihovom timu u Malagi u novembru, ali sve ostale sa spiska jesmo. Kakvi god sastavi bili, a ne mogu biti slabi, jer oba tima su svetska sila, biće to vrhunski meč, pravi teniski spektakl ravan finalu Dejvis kupa."

Najavio je selektor da će tim biti oprezan i protiv Korejaca koji su autsajderi u grupi, dok za Kanadu neće igrati dvojica glavnih igrača - Feliks Ože-Alijasim i Denis Šapovalov. Tu je Vasek Pospišil kao predvodnik tima, uz Aleksisa Galarnea, Liama Draksla, Gabrijela Daloa i Klajva Harpera..

"Koreja jeste autsajder na papiru, ali treba biti oprezan i protiv njih. Što se Kanađana tiče, selektor je od žreba najavio da neće doći Feliks i Šapovalov, ali su izmene moguće, pa treba sačekati dok se ne pojavi konačan tim. Ako ostane ovako, mi smo apsolutni favoriti. Sećam se da smo 2013. godine igrali polufinale sa njima u 'Areni' i da smo prošli u finale. Naša ambicija je jasna, hoćemo 'salataru' i pobede Srbije", zaključio je Troicki.

Što se sezone tiče Nadal je u Americi, igraće na turniru u Sinsinatiju pred US open, dok Đoković sa druge strane čeka odluku američki vlasti. Nada se da će dobiti dozvolu da uđe u zemlju i da se takmiči u Njujorku.