Tenis

UZEO JE "NOVAKOV" US OPEN, A SAD PROLAZI KROZ PAKAO: Grend slem šampion čekao da ga POZOVU - stiže kao 228. na svetu!

Autor Mladen Šolak

Dominik Tim je dobio "vajld-kard" pozivnicu za predstojeći US Open. Da li može da se vrati približno blizu svom nekadašnjem nivou?

Izvor: MN Press

Austrijski teniser Dominik Tim, osvajač US Opena sa kojeg je Novak Đoković izbačen, dobio je pozivnicu za ovogodišnje izdanje Otvorenog prvenstva Amerike. I to kao 228. teniser sveta.

Poznati teniser koji se pre dve godine upisao među "besmrtne", grend-slem šampione, prošao je od tada pakao, jer je prošle godine povređivao koleno, pa zglob, zbog kojeg je u junu završio sezonu i otišao na operaciju, odustavši i od Vimbldona i od Olimpijskih igara.

Austrijanac se vratio profesionalnom tenisu ovog marta, na čelindžeru u Marbelji, gde je odigrao prvi meč posle sedam meseci. I nakon toga je prolazio kroz probleme, jer je bio pozitivan na koronu. Posle toga je ispao iz najboljih 150 igrača sveta porazom od Endija Mareja u Madridu, a iz 300 je ispao porazom na Rolan Garosu od Uga Delijena. Nakon toga je u Švedskoj ostvario prvu pobedu u meču ove sezone, dok je u julu u Kicbilu stigao do četvrtfinala.

Predstojeći US Open počinje u ponedeljak 29. avgusta i ostaje da se vidi da li će Tim uspeti da na tako prestižnom turniru podseti na svoje najbolje dane, pre povreda i operacije. U Americi će 3. septembra napuniti 29 godina.