KO BI REKAO!

DUGO NEKO NIJE OVAKO NAHVALIO NOVAKA! Barbara pričala o Đokoviću kao UBEDLJIVO najboljem, Nadala skroz otpisala...

Autor Milutin Vujičić

Barbara Šet misli da će Novak Đoković završiti karijeru sa najviše grend slem titula.

Izvor: Youtube/Eurosport/screenshot

Novak Đoković je do sada osvojio 21 grend slem, a nije nemoguće da će sve do sledećeg Rolan Garosa čekati novu priliku da uveća svoju kolekciju. Neizvesno je da će Đoković učestvovati na predstojećem US Openu zbog toga što i dalje nije ukinuta zabrana ulaska neameričkim nevakcinisanim državljanima, dok je i dalje na snazi presuda po kojoj ne može da se takmiči na Australijan openu...

Ipak, ako bi kojim slučajem američke vlasti promenile pravila i dozvolile Đokoviću da se takmiči, bivša teniserka i danas poznata komentatorka Eurosporta Barbara Šet smatra da bi svakako bio favorit.

"Mislim da sada trenira kao da sigurno ide na US Open. Ako u poslednjem trenutku bude promene, sigurno će igrati. Ako ne bude, njegov život će se nastaviti kao da se ništa nije desilo. Mislim da Novak ima još mnogo godina, njegovo telo je u odličnom stanju, nema mnogo povreda i mislim da će uraditi sve kako bi u istorijskim knjigama tenisa bio osoba koja je osvojila najviše grend slem titula", ispričala je Barbara Šet za "Eurosport" i izrazila uverenje da će tako i biti.

"Očigledno, Novak nije daleko od toga. Samo je na jedan od Rafaela Nadala, a ako ih pogledate - mislim da Novak može da igra još dve-tri godine, možda i više. Nadalu već curi vreme".

Zbog odluke da se ne vakciniše protiv korona virusa, Đoković je propustio veliki broj turnira i pao na šesto mesto ATP liste, pa ga u slučaju neigranja na US Openu očekuje još veći pad jer će izgubiti 1.200 bodova kao prošlogodišnji finalista. To znači da bi mogao da ispadne i iz najboljih deset...

"Užasno je to što se desilo jer da može da ode na US Open - bio bi prvi favorit. Nemam dilemu jer je ubedljivo najbolji teniser i najkonstantniji, ali odabrao je da ne bude vakcinisan i mora sada da se nosi sa tim posledicama", zaključila je Šetova.