Tenis

NADAL PROMENIO PLOČU - ŽAO MU JE ŠTO ĐOKOVIĆ NIJE U NJUJORKU! Rafa progovorio o Novaku: "Svima nam je teško zbog ovoga"

Autor Nemanja Stanojčić

Rafael Nadal je tužan zbog toga što Novak Đoković nije dobio dozvolu da igra na US openu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nažalost nije dobio dozvolu američkih vlasti i neće igrati na US openu. Potvrdio je to i sam, organizatri su pričali o mogućem izuzeću, a sada se oglasio i Rafael Nadal.

Za razliku od nekih prethodnih puta, Španac je ovog puta promenio ploču. Istakao je da je tužan zbog ovakve odluke i da je on želeo da vidi Srbina na poslednjem grend slemu sezone. Ipak, izostanak srpskog igrača i povlačenje Aleksandera Zvereva najviše su pomogli Rafi. Sada je drugi nosilac, izbegao je Danila Medvedeva do finala i ima otvoren žreb...

"Na neki način smo znali već neko vreme da Novak neće igrati i ništa se nije promenilo, bilo je to jasno već nekoliko meseci. Iz moje perspektive, veoma tužne vesti. Uvek je šteta kada najbolji igrači na svetu ne mogu da igraju na turniru zbog povreda ili drugih razloga. U ovom slučaju, kada ne igra jedan od najvećih igrača u istoriji ovog sporta, onda je to važan izostanak, zar ne", rekao je Nadal.

Španski igrač ne gleda na ovo kao na "tenisku apokalipsu". Uveren je da će tereni biti puni, da će navijači dolaziti da gledaju mečeve i da će se tenis igrati i kada "velika trojka" ode u penziju.

"Teško je za navijače, za organizatore i za igrače, jer uvek želimo da igraju najbolji. Sa durge strane, ponoviću ono što sam više puta rekao. Ovaj sport je veći od bilo kog igrača, ja sam propustio dosta važnih turnira u karijeri zbog povrede, nisam bio u Njujorku prošle godine ni godinu dana pre toga, turnir je održan. Iako ovo nije dobra vest za sve, tenis će nastaviti da postoji i kada se Novak, Federer i ja penzionišemo, biće nekih novih grend slem šampiona. Đoković je jedan od najvažnijih igrača u tenisu u poslednjih 20 godina i lično mi je žao što nije mogao da dođe i da igra ovde", zaključio je Nadal.