To!

VRAĆA SE NOVAK ĐOKOVIĆ - POZNAT JE NAREDNI TURNIR NA KOJEM IGRA: Čekali od 1996. godine, a sad će gledati najboljeg!

Autor Dušan Ninković

Najbolji srpski sportista Novak Đoković nastupiće na turniru u Tel Avivu krajem septembra ove godine.

Izvor: Profimedia

Najbolji srpski teniser vraća se na teren! Novak Đoković će od 26. septembra do 2. oktobra igrati u Izraelu, na ATP turniru u Tel Avivu koji se održava nakon više od dve decenije pauze. Poslednji put teniski turnir u Tel Avivu održan je davne 1996. godine.

Ideja da se obnovi pojavila se 2014. godine kada je trebalo da zauzme mesto koje je u kalendaru imao Sankt Peterburg, ali se u poslednjem trenutku odustalo od toga. Razlog je bio sukob Izraela i Palestine u Gazi, pa su i sva kasnija izdanja turnira automatski otkazana.

Čini se da su sada svi uslovi tu, pa ćemo neke od najboljih svetskih tenisera imati priliku da vidimo na turniru u Tel Avivu krajem septembra i početkom oktobra. Ove godine će se u Tel Avivu igrati tunir 250 serije, a osvajač će pored 250 bodova za ATP listu dobiti i 144.415 američkih dolara! Još nije poznat spisak učesnika za ovaj turnir, ali nema sumnje da će pojavljivanje novaka Đokovića u Tel Avivu izazvati mnogo pažnje teniske javnosti.

Biće to njegov treći turnir u veoma kratkom roku, pošto je Novak Đoković ranije potvrdio učešća na dva turnira. Prvo će sa reprezentacijom Srbije između 13. i 18. septembra igrati grupnu fazu Dejvis kupa protiv Španije, Kanade i Južne Koreje, a zatim će u Lonodnu nastupiti na egzibicionom Lejver kupu. To takmičenje je na programu 23, 24. i 25. septembra, a najbolji srpski sportista se odmah nakon toga seli u Izrael.

Od ranije je poznato da najbolji srpski teniser ne može da igra na američkoj turneji jer nije vkacinisan, pa je Đoković nakon osvajanja Vimbldona morao da napravi dugu pauzu. Propustio je sve turnire u SAD, a propustiće i predstojeći US Open, za koji nije dobio dozvolu. Umesto na teniskom terenu videli smo ga na košarkaškim mečevima protiv Grčke u Beogradu ili Turske u Istanbulu, a i prethodnih nedelja je Novak posećivao razne destinacije u regionu.

Pogledajte kako je navijao protiv Grka: