Borba!

U AMERICI NIJE ORGANIZOVAN PROTEST ZBOG NOVAKA ĐOKOVIĆA: Pojedinci su ga podržali na US Openu, ali nije bilo haosa

Autor Dušan Ninković

Srpskom teniseru zabranjen ulaz u SAD jer nije vakcinisan.

Izvor: Twitter/ScooterCasterNY/printscreen

Mnogi mediji, među njima i Mondo, objavili su vest o tome da je u Njujorku održan protest u znak podrške Novaku Đokoviću, što nije tačno, jer su ga pojedini prisutni podržali, ali se nisu okupili samo zbog toga što Đoković nije tu. Povod za takav naslov je tvit na kojem se vidi nekoliko ljudi koji zaista daju podršku Đokoviću i protestuju protiv mera vakcinacije za ulazak u SAD. Pored njih je moguće videti kako ljubitelji tenisa lagano prolaze ka prodajnim mestima za karte, što pokazuje da nije bilo haosa na protestima, ni "neviđenih protesta", kako su mediji objavili.

Novak Đoković ove sezone nije igrao na US Openu, a i pojedinim posetiocima kompleksa u Njujorku nije se svidelo se što jednog od najboljih nisu imali priliku da bodre na putu do 22. grend slem titule. Zbog toga što je nevakcinisan, Novak ne može da uđe u SAD, iako se na samom turniru ne kontroliše da li su posetioci i učesnici dobili vakcinu.

Tako domaće stanovništvo može da gleda mečeve iako nije vakcinisano, a teniseri poput Tenisa Sandgrena da igraju turnir i bez dobijenog cepiva. Taj paradoks pojedini navijači iskoristili su da dignu glas protiv pravila koja postoje u SAD, a zbog kojih jedan od najboljih u istoriji ne igra.Navijači sa transparentima posetili su kompleks teniskih terena u Njujorku i izrazili neslaganje sa pravilima zbog kojih Novak Đoković nije mogao da radi ono što najbolje ume!.

"Zašto smo i dalje zatvoreni? Zašto je Amerika zatvorena? Gde je Novak", vikali su demonstrantni u Njujorku, a jedan od njih doneo je i transparent "Novakovo telo, Novakov izbor". Ipak, čini se da ovi protesti neće uticati na odluke koje su donete već davno, a Novak svakako neće učestvovati na ovogodišnjem izdanju US Opena. Pogledajte kako je izgledao protest: