AU!

KRALJICA ELIZABETA ODBILA DA POMOGNE NOVAKU! Britanci otkrili sve: Ona je IGNORISALA molbe i pisma Đokovića!

Autor Nemanja Stanojčić

Britanski mediji posle smrti kraljice Elizabete otkrili su i kako je ona odbila molbu Novaka Đokovića za pomoć...

Izvor: Profimedia/YouTube/screenshot/Sky News

Kraljica Elizabeta je odbila molbu za pomoć Novaka Đokovića. Ovu informaciju preneli su britanski mediji nekoliko dana posle njene smrti. Tvrde da je ona ignorisala zahtev Novakovog oca Srđana koji je putem jednog pisma tražio od nje da pomogne srpskom teniseru da igra na Australijan openu. To se na kraju nije dogodilo.

Otkrio je to britanski "Ekspres" u tekstu. "Kraljica Elizabeta je ignorisala zahtev Novakovog oca i nije se umešala da pomogne Srbinu na Australijan openu. Ona je bila veliki fan sporta, posebno konjičkog. Nije toliko pratil tenis, mada je bila na Vimbldonu nekoliko puta tokom svoje vladavine od 70 godina. Uprkos njenoj nezainteresovanosti, našla se u centru kontroverze tada", piše taj list.

Podsetimo, Đoković je tada dobio medicinsko izuzeće da uđe u Australiju, imao je sva neophodna ovlašćenja, ali je onda došlo do mešanja politike u sport. Tadašnji premijer Skot Morison i ministar za imigracije Aleks Houk iskoristili su svoj uticaj, skandalozno su tretirali jednog od najboljih tenisera svih vremena i na kraju su ga deportovali iz Melburna. Dok se sve to dešavalo, Srđan Đoković je pokušao da traži pomoć od kraljice.

Ovako je Novak deportovan:

"Pozivam kraljicu Elizabetu, lidera Komonvelta, da interveniše i da zašttii ljudska prava mog sina Novaka. Pozivam je da zaustavi političko gonjenje koje trpi od momenta kada je došao u Australiju. Apelujem na nju da zaustavi torturu i progon koji trpi najbolji teniser i slobodan građanin ovog sveta", naveo je Srđan između ostalog u pismu. Njegova molba na kraju je ipak ignorisana. Posle svega toga Novak je igrao na Rolan Garosu, Vimbldon je osvojio, ali nije dobio bodove, dok na US openu nije igrao zbog odluke da se ne vakciniše.