Gotovo...

KRAJ - RODŽER FEDERER ODLAZI U PENZIJU! Švajcarac objavio ŠOKANTNU vest - igra samo još JEDAN turnir!

Autor Dušan Ninković

Gotova je karijera jednog od najvećih u teniskoj istoriji!

Izvor: Profimedia

Švajcarski teniser i jedan od najvećih u istoriji sporta završava karijeru! Rodžer Federer odlazi u penziju i do kraja karijere odigraće još samo jedan turnir! Egzibicija "Lejver kup" na kojem će se okupiti neki od najboljih tenisera današnjice biće poslednji turnir u profesionalnoj karijeri Rodžera Federera.

To znači da će legendarni švajcarski teniser za dve nedelje postati penzioner. Ova vest iznenadila je ljubitelje sporta jer je Rodžer mesecima pripremao za povratak na teren, ali je očigledno da njegovog telo nije moglo da izdrži napore. On je želeo da još nekoliko puta učestvuje na najvećim svetskim turnirima i pokuša da se domogne nekog velikog trofeja, ali su povrede kolena bile neumoljive.

Potvrdom da će se u Londonu penzionisati, Rodžer Federer je otkazao učešće na turniru u rodnom Bazelu gde je je godinama bio redovan. Iako je imao silnu želju dazaigra i pred svojom publikom, impresivnu karijeru završiće već krajem septembra. Naatupom na Lejver kupu biće stavljena tačka na karijeru započetu 1998. godine, tokom koje je Federer zaradio preko 130 miliona američkih dolara od turnira, osvojio 103 ATP turnira i godinama bio najbolji igrač sveta.

Pre nekoliko dana pojavila se informacija o novim zdravstvenim problemima koji muče legendarnog Švajcarca. Ta prepreka za njega je bila nepremostiva, pa je Federer doneo odluku da egzibicija u Londonu (23-25 septembar) bude poslednji turnir na kojem igra kao profesionalac. Pored Rodžera, na Lejver kupu će igrati Novak Đoković, Rafael Nadal, Endi Marej, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Tejlor Fric, Feliks Ože-Aljasim, Dijego Švarcman, Frensis Tijafo, Džek Sok i Aleks De Minor. Svi oni ispratiće u penziju Rodžera Federera.

Svojevremeno najbolji teniser sveta odlazi u penziju nakon više od dve decenije karijere, 20 grend slem titula i još nekoliko rekorda koje će Novak Đoković pokušati da sustigne. Onaj po broju grend slem trofeja već su nadmašili Nadal i Đoković, pa se sada sve ređe mogu čuti komentari da je Federer najveći teniser u istoriji.