KRAH

SRBIJA OSTAJE BEZ ČETVRTFINALA DEJVIS KUPA! "Orlovima" potrebno ČUDO za Malagu - čekaju pomoć Južne Koreje!

Autor Nemanja Stanojčić

Srpski tim samo neverovatan splet okolnosti može da odvede dalje...

Izvor: TSS/Neda Miletić

Srbija je ostala bez četvrtfinala Dejvis kupa. Samo pravo čudo i neverovatna senzacija mogu da pomognu srpskim reprezentativcima. Ipak, teško je očekivati da Južna Koreja može u Valensiji da pobedi Španiju i da zabeleži prvu pobedu u ovom takmičenju. Kanadski dubl predao je sprskom tandemu meč, tako da je sada jedina nada poraz španske selekcije pred svojim navijačima.

Laslo Đere je prvi danas izašao na teren u duelu sa Kanađanima i odradio je svoj deo posla protiv 334. igrača sveta Gabrijela Dialoa (6:2, 6:2). To je značilo da Miomir Kecmanović mora da pobedi Feliksa Ožea-Alijasima, po onda da se slavi i u dublu za siguran prolaz. Drugi singl već je bio koban. Alijasim je slavio - 6:3, 6:4. To je praktično i raspršilo snove "orlova".

Tim selektora Viktora Troickog je posle predaje slavio u dublu što je značilo da je upisana pobeda od 2:1. Ipak, to samo znači da više ništa ne zavisi od Srbije, već se za sve pitaju domaćini. Za prolaz među osam najboljih, gde bi se verovatno pridružio i Novak Đoković, moraće Koreja da napravi jednu od najvećih senzacija u ovom takmičenju. Kecmanović i Krajinović su tako u igri parova upisali trijumf, možda i za kraj.

Deluje da je Srbija prokockala svoje šanse upravo prvog dana protiv Španije kada su Đere i Kecmanović imali mečeve u svojim rukama, vodili su protiv Vinjolasa i Aguta, ali nisu uspeli da zadaju konačni udarac. Izgubili su sa 3:0 i ispostaviće se da je to na kraju bilo ključno, posebno pošto za "crvenu furiju" nije igrao Karlos Alkaraz, prvi reket sveta i nedavni osvajač US opena. Završni turnir Dejvis kupa održaće se u Malagi od 21. do 27. novembra.