PORUKA SRBINA

OGLASIO SE NOVAK ĐOKOVIĆ ZBOG AUSTRALIJAN OPENA: Pisalo se da će ići u Melburn, on poručio - "Mogu samo da se nadam!"

Autor Nebojša Marković

Srpski teniser je trenutno u Londonu zbog obaveza na Lejver kupu, ali mnogi se već sada zanimaju za januar 2023. i naredni grend slem.

Izvor: YouTube/christine kim/Printscreen

Novak Đoković je stigao u London gde će učestvovati na Lejver kupu. Srpski teniser se tamo odlično provodi u društvu Rodžera Federera i Endija Mareja, koji su ovog puta njegovi saigrači na egzibicionom turniru.

On će od petka do nedelje igrati na takmičenju koje će biti poslednje u karijeri Rodžera Federera, a osim o legendarnom Švajcarcu, Đoković je u razgovoru s novinarima proveo vreme razgovarajući i o Australijan openu!

Na pitanje novinara da li Đoković planira da naredne godine igra na Australijan openu, nakon što je u januaru ove godine bio deportovan, on je ponudio jednostavan odgovor.

"Samo mogu da se nadam, to je sve što mogu da kažem. Takva odluka nije u mojim rukama", rekao je Đoković, koji je deportacijom iz Australije "stekao uslov" da mu tri godine bude zabranjen ulazak u tu zemlju. Ipak, ta klauzula neće biti iskorišćena, a čak su i vlasti u Australiji promenili uslove za ulazak u tu zemlju, što je pogodovalo Novaku.

Prvi grend slem u sezoni igraće se od 16. do 29. januara 2023. godine. No, do tada ima još dosta vremena. Đokovića prvo očekuju obaveze na Lejver kupu, gde će Novak učestvovati u spektakularnom oproštaju Federera od profesionalnog tenisa.

"Uvek će postojati debata ko je najbolji svih vremena, to ostavljam drugim ljudima da sude. Ali, njegov uticaj na igru je bio ogroman. Način na koji je igrao, bez napora, savršeno za oko teniskog trenera, igrača ili samo ljubitelja tenisa. Ostavio je ogromno nasleđe koje će živeti veoma dugo. On je jedan od najvećih sportista koji se pojavio, u bilo kom sportu. A njegova popularnost na terenu i van njega govori sama za sebe", zaključio je Đoković. Evo kako je izgledao susret Srbina i Švajcarca u Londonu: