OGLASIO SE

NIJE MI DOBRO, NE SPAVAM, POD STRESOM SAM! Nadal javno pričao o problemima, pa spomenuo PENZIJU: "Neću da vas lažem..."

Autor Nemanja Stanojčić

Rafael Nadal priznao je da se ne oseća najbolje, a govorio je i o kraju karijere

Izvor: Printscreen/Eurosport

Španski teniski as Rafael Nadal otkrio je da je pod velikim stresom zbog rođenja deteta. Njegova supruga Ćiska je pred porođajem i zbog toga mu je teško da priča o tenisu. Iskoristili su to predstavnici "sedme sile" da ga pitaju i o odlasku u penziju i da li uopšte o tome razmišlja.

"Ne osećam se dobro, neću igrati dalje u Lejver kupu. Imao sam tešku nedelju, malo sam spavao, pod stresom sam. Situacija kod kuće je malo komplikovanija nego inače. Suočio sam se sa drugačijom vrstom pritiska. Srećom, sve je u redu, mirno je i zbog toga sam mogao da dođem u London. Bilo mi je važno da budem i ovde", poručio je Nadal i dodao da će se sigurno ponovo naći sa Rodžerom na terenu u nekom momentu u budućnosti.

Sve to je rekao je na dan kada je Rodžer Federer (41) otišao u penziju. Imao je emotivan oproštaj u svom poslednjem meču. Posle poraza je pokušao da sakrije suze, nije u tome uspeo. Počeo je da plače pred kamerama, nije izdržao ni Rafael Nadal (36) koji je zaplakao, pa je onda i Novak Đoković (35) pustio suzu. Posle svega što se dogodilo održana je i konferencija za medije na kojoj je španski teniser priznao da se ne oseća najbolje.

Zatim su ga novinari direktno pitali o kraju karijere. "Ne znam, nisam došao do tog momenta još uvek. Bio sam blizu toga ranije ove godine, neću da vas lažem. Tokom Rolan Garosa mislio sam da bi to mogao da mi bude poslednji turnir, to je jednostavno realnost. Posle toga sam imao dve rupture na stomaku, prvo na Vimbldonu, pa u Njujorku. Dosta nesrećnih okolnosti, uz stvari u privatnom životu. Zaista ne želim o tome da razmišljam sada. Želim da se stvari vrate u normalu, da budem zdrav i naravno da u privatnom životu sve bude kako treba. Hoću mir u na obe strane", zaključio je Nadal koji se odmah vratio kući iz Londona kako bi bio sa suprugom.