Uživo

NOVAK POKAZAO MAGIJU - OVO JE CEO SVET ČEKAO MESECIMA! Đoković konačno uzeo reket i RAZBIO Amerikanca u Londonu!

Novak Đoković rutinski pobedio Fransisa Tijafoa na Lejver kupu.

Izvor: Twitter/@LaverCup/Printscreen

Novak Đoković konačno igra tenis i pobedio je Fransisa Tijafoa u dva seta u Londonu. Prvi put od 11. jula Srbin će je zaigrao u meču Lejver kupa, gde je u "Timu Evrope" blistao protiv Amerikanca, koji nastupa za "Tim svet". Nole će odmah posle ovog meča nastupiti i u dublu, a onda će otputovati u Tel Aviv, gde će od ponedeljka igrati na tamošnjem turniru.

Posle tri i po meseca Novakovog odmora i neizvesnosti oko toga da li će otići na US Open, što se na kraju nije dogodilo, konačno imamo šansu da uživamo u Đokovićevom tenisu. Na teren večeras izlazi kao sedmi teniser sveta, ali je svima jasno da je to samo broj na ATP listi i da će se i u nastavku sezone pre svega on pitati za titulu na turnirima na kojima bude nastupao.

21:38

Još jednom o Federerovom oproštaju

"Bilo je emotivno, bili su neki od najlepših trenutaka koje smo imali priliku a vidimo. Znali smo da će biti emotivni Rodžerov oroštaj, bili smo obuzeti tim trenutkom, ali bio je to miks emocija, bilo je tu i tuge, jer najveći svih vremena napušta naš sport, ali opet, videti njega srećnog, kako je igrao, šta se sve desilo. Zahvalan sam i srećan što sam bio ovde i što smo svi svedočili ove. Jedan od najlepših trenutaka u mom životu", rekao je Nole.

21:34

Kraj - Novak je pobedio Tijafoa 2:0 u setovima!

Još jednim brejkom, četvrtim u ovom meču, Đoković je sebi raščistio put ka pobedi protiv Amerikanca - 6:1, 6:3. Duel je trajao sat i 14 minuta. Bravo Novače!

21:20

Tijafo je definitivno u igri - 4:3 za Novaka

Sredinom drugog seta, obojica čuvaju svoj servis i sada sa svojih pozicija idu ka završnici drugog seta. Nadamo se - i meča.

21:14

Amerikanac konačno osvaja gem - 3:2 za Novaka

"Zakuvalo" se sredinom drugog seta!

Tijafo je prekinuo Đokovićev niz uzevši prvi gem u drugom setu (za Noletovo vođstvo 2:1), Đoković je potom poveo 3:1 i onda je počeo maratonski gem u kojem je Amerikanac nekako uspeo da odbrani svoj servis.

Izvor: Profimedia

20:55

Novak furiozno otvara i drugi set - 2:0

Ne deluje da Amerikancu ima pomoći u ovim trenucima. Đoković je i drugi set "otvorio" brejkom, pa potvrdio i taj gem. Treća uzastopna takva situacija i šest "vezanih" gemova srpskog tenisera.

Izvor: Profimedia

20:43

Novak PREGAZIO Tijafoa u prvom setu - 6:1

Ponovo ista slika - "brejk", pa rutinski potvrđen gem Novaka Đokovića - za vođstvo u setovima. Ako se nešto drastično ne promeni, ovaj meč će brzo biti gotov.

20:35

Brejk, pa još jedna "nula" - Novak vodi 4:1

Novak Đoković oduzeo je Tijafou servis, poveo tim gemom 3:1, a onda je ponovo osvojio gem bez izgubljenog poena, za vođstvo 4:1 u prvom setu.

Novak se pre meča srdačno pozdravio sa urednicom Voga Anom Vintur.

Izvor: Profimedia

20:26

Ravnopravan početak meča - 2:1

Srbin i Amerikanac osvojili su po gem na svoj servis, za rezultat 1:1, a onda je Novak bez izgubljenog poena u trećem gemu poveo 2:1. Završio je taj gem as udarcem.

20:20

Dobro došli u tekstualni prenos meča!

Novak i Tijafo igraju drugi međusobni meč. Prethodni su odigrali na Australijan openu 2021. i Srbin je pobedio 3-1.

Ukratko

  • UŽIVO: Đoković - Tijafo 6:1, 6:3
  • Prvi meč od finala Vimbldona 11. jula
  • Federer se na ovom turniru oprostio
učitaj još +