OPET IGRA!

JELENA JANKOVIĆ SE VRAĆA NA TEREN! Stigla potvrda sa turnira - pored Srpkinje igraju i mnoge LEGENDE!

Autor Nemanja Stanojčić

Igraće Jelena na turniru u Luksemburgu krajem oktobra.

Izvor: MN Press

Jelena Janković (37) se vraća na teren i igraće na turniru u Luksemburgu. Čuvena srpska teniserka će tako ponovo da uzme reket u ruke i da zaigra tenis, nekoliko meseci posle igranja na Vimbldonu. Ona još uvek nije zvanično otišla u penziju, mada nije odigrala nijedan zvaničan još od US opena 2017. godine tako da može da se zaključi da nema nameru da se vrati profesionalnom sportu.

Doduše, kod Jelene nikada ništa ne treba isključiti, posebno pošto je stigla i zvanična potvrda o njenom učešću na jednom egzibicionom turniru krajem oktobra. Ona će u Luksemburgu igrati sa mnogim legendama tenisa poput Kim Klajsters, Martine Hingis, Danijele Hantuhove, tu su još Agnješka Radvanska, Kiki Bertens, Mendi Minela. Sve one biće zajedno na tom takmičenju od 20. do 23. oktobra.

Što se pravila za tkmičenje tiče, 20. i 21. oktobra odigraće se četvrtfinalni mečevi, pa su 22. na programu polufinala i na kraju meč za prvo mesto. Nagradni fond je 100.000 evra, pobednici će pripasti 40.000, finalistkinji 20, po 10.000 dobiće polufinalistkinje. Što se Jelene tiče, njen najveći uspeh u karijeri je prvo mesto na VTA listi, kao i finale US opena 2008. godine. Povrede su imale veliki uticaj na njenu karijeru, a što se privatnog života tiče u aprilu prošle godine je rodila devojčicu.