AU!

ŠAMPIONKA US OPENA OTPUSTILA RUSA! Britanci se raduju zbog OTKAZA - Ema će raditi sa čovekom koji je preporodio Mareja!

Autor Nemanja Stanojčić

Ema Radukanu odlučila je da raskine saradnju sa Dimitrijem Tursunovim.

Izvor: Profimedia

Ema Radukanu završila je saradnju sa ruskim trenerom Dimitrijem Tursunovim. Ova vest obradovala je britanske medije koji su je od početka kritikovale zbog odluke da angađuje Rusa, spominjali u Vladimira Putina i mnoge teorije zavere. Sada za to neće više morati da brinu, pošto je supertalentovana britanska teniserka odlučila da krene u potragu za novim trenerom, do tada će raditi sa Džezom Grinom.

U pitanju je kondicioni trener koji je imao ogromnu ulogu u uspesima Endija Mareja. Zahvaljujući radu sa njima Škot je imao ogroman napredak, pre svega kada je snaga, idržljivost i rad na telu u pitanju, nada se i Ema da bi to moglo da joj pomogne, pre svega u sledećoj sezoni. Devojka koja je osvojila US Open prošle godine je uvelikom padu, konstantno gubi mečeve i ne može da uđe u pobednički ritam.

Promenila je čak četvoricu trenera za 18 meseci, radila je sa Endrjuom Ričardsonom, Najdželom Sirsom i Torbenom Belcom pre saradnje sa Tursunovim. Dok traži novog trenera radiće sa Grinom koji je pored Mareja radio i sa Aleksanderom Zverevim i Dominikom Timom. "Moja filozofija je oduvek bila da je tenis sport kretanja. Ljudi vole da pričaju o dizanju tegova, radu u teretani, mene su oduvek fascinirale kretnje onih najboljih. Velikani se kreću neverovatno, to su detalji koji su važni. Stopala, uglovi, kukovi, kolena", rekao je Grin nedavno.