ŽIVOT IZA REŠETAKA

STIGLE ZABRINJAVAJUĆE VESTI O BEKERU IZ ZATVORA: Iza rešetaka smršao OSAM kilograma, usvojio Novakov savet...

Autor Milutin Vujičić

Boris Beker je "odradio" prvih šest meseci iza rešetaka i navodno se mnogo promenio.

Izvor: MN Press

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Boris Beker u aprilu je osuđen na dve i po godine zatvora zbog finansijskih malverzacija, odnosno zbog pokušaja sakrivanja novca i drugih dragocenosti u vrednosti od 2,5 miliona evra. "Uhvaćen" je da nije plaćao porez i zbog toga mu je određena zatvorska kazna, a nakon šest meseci iza rešetaka u Engleskoj - stižu pomalo i zabrinjavajuće vesti o njegovom stanju.

Advokat slavnog tenisera Oliver Mozer je za Bild otkrio da je Beker drastično smršao (čak osam kilograma), ali uprkos tome uverava da je u dobrom psihičkom stanju.

"Naš klijent Boris Bekerr i dalje se dobro drži imajući u vidu okolnosti u kojima se nalazi i navikao se na svakodnevicu zatvorskog života u Hanterkombiju", ispričao je Mozer za nemački list, pošto je prethodno uspeo da "izboksuje" da se Beker premesti iz ozloglašenog zatvora Vandsvort u koji je prvobitno bio smešten.

Prema pisanju nemačkih medija, Beker je u zasebnoj ćeliji i često se druži sa ostalim zatvorenicima među kojima je čak i popularan. Takođe, praktikuje jogu i meditira, što je verovatno savet koji mu je dao prijatelj i nekadašnji đak Novak Đoković.

"Beker ne trenira samo druge - i sam je dosta posvećen treningu. Otkad je stigao u zatvor, izgubio je osam kilograma, a razlog tome je verojatno to što mu alkohol nije dozvoljen u zatvoru", dodaje Bild i podseća da Beker ima brojne privilegije u zavoru jer je u delu ustanove u kome nema veliki broj čuvara.