ODLUKA

BEOGRAD OSTAJE BEZ TURNIRA - ĐOKOVIĆ NEĆE IGRATI U SRBIJI DOGODINE! Takmičenje se seli u komšiluk, poznati svi detalji!

Autor Nemanja Stanojčić

Teniski turnir se neće naredne godine održati u srpskoj prestonici.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Teniski turnir Serbia open se neće održati u Beogradu sledeće godine, umesto srpske prestonice takmičenje u "belom sportu" održaće se u Banjaluci. Stigla je zvanična potvrda sa zvaničnog sajta ATP. To znači da dogodine Novak Đoković neće imati priliku da juri titulu, pošto je ove godine izgubio u finalu od Andreja Rubljova. Prema nezvaničnim informacijama, ovo ne bi trebalo da utiče na planove za takmičenje u Beogradu u bliskoj budućnosti.

Direktor turnira Đorđe Đoković već je pričao o planovima i idejama za unapređenje i prelazak sa serije 250 na seriju 500. Da bi do toga došlo potrebno je da se odrade određena unapređenja i na tome će se raditi tokom sledeće godine. O tome bi vrlo brzo trebalo da priča i Đorđe, pa se u narednim danima očekuje zvanično saopštenje oko planova i ciljeva za rad i ideje.

O tome je pričao i Novak tokom ovogodišnjeg takmičenja. "Da bi turnir prešao na seriju 500 potrebno je da licenca bude naša, ako nije naša onda nema smisla investirati u nešto što nije tvoje. Pokazali smo već šta možemo da uradimo sa ovom licencu, ako je dobijemo, slede razgovori sa ATP. Gledajući raspored, postoji mogućnost da se organizuju dva turnire iz iste serije u istoj nedelji, imamo želju i mogućnosti za to. Što je veća kategorija, to je veća mogućnost da dođu neki vrhunski igrači", ispričao je Đoković.