PORUKA

NOVAK POBEDIO I OTKRIO ŠTA GA JE IZNENADILO - TO JE STARINSKI NAČIN! Đoković nije navikao: "Verovatno je jedini"

Autor Nemanja Stanojčić

Srpski teniser je posle trijumfa u Parizu analizirao dešavanja sa terena.

Izvor: Profimedia/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA

Novak Đoković pobedio je Maksima Kresija u drugom kolu turnira u Parizu. Bio je slobodan na startu, pa je onda savladao Amerikanca (7:6, 6:4) i obezbedio prolaz u narednu rundu Mastersa. Već je šest puta bio šampion u prestonici Francuske, krenuo je po sedmi trijumf, a po završetku duela sa američkim teniserom je analizirao dešavanja sa terena. Otkrio je i šta ga je to iznenadilo u igri rivala, pošto je njegov stil nešto na šta nije navikao.

Naime, Kresi je poznat kao igrač koji obožava da servis/volej igru, odnosno da izlazi na mrežu dosta često posle početnog udarca. Takav način igre doneo mu je 34. mesto na ATP listi. "Takav stil igre malo menja pristup, morate da vratite servis i da se postarate da loptica ide pod njegove noge. Lepo je videti nekoga ko i posle prvog i drugog servisa radi nešto drugačije. Poštujem to, treba imati hrabrost da u modernom tenisu tako igrate. Kao da je neki starinski stil igre. Verovatno je jedini koji to radi od tenisera koji su među najboljima", rekao je Đoković posle meča.

Priznao je da je mogao ranije da završi meč i da je propustio neke brejk šanse, pre svega u prvom setu. "Bilo je intenzivno, posebno protiv igrača koji ovako dobro servira. Morate da budete fokusirani, servirao je odlično, imao sam šanse za brejk u prvom setu, nisam ih iskoristio. U drugom sam uspeo, uslovi su drugačiji. Brže je, loptice brže lete, izazovnije je napraviti brejk, posebno protiv ovakvih igrača. Znao sam da moram da budem skocentrisan, da mu ne poklanjam ništa, hteo sam da radim ono što najbolje radim, da budem dobar sa osnovne linije i da iskoristim šansu kada mi se ukaže. To se dogodilo u taj-brejku prvog seta, pa u drugom", zaključio je Đoković. Njegov naredni rival biće bolji iz duela Karena Hačanova (Rusija) i Marka-Andrea Heslera (Švajcarska).