IDE PO TITULU!

PRIJATELJI SMO, VOLIM GA MNOGO, ALI... Đoković redom UNIŠTAVA klince u Parizu, a sad ide na SVOG ĐAKA: "Pokazao sam im!"

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković stao je pred kamere posle trijumfa protiv Stefanosa Cicipasa.

Novak Đoković ide po sedmu titulu u Parizu. U polufinalu turnira u Francuskoj savladao je Stefanosa Cicipasa (Grčka) posle drame i tri seta - 6:2, 3:6, 7:6. Proslavio je to urlikom koji je čuo ceo grad, a onda je stao pred kamere i pričao o ovom meču, ali i onom što sledi. U nedelju će protiv Holgera Runea (Danska) igrati za titulu (15 časova).

Svestan je i srpski teniser da je mogao sve ovo da reši znatno ranije, već na startu drugog seta, pa i u trećem gde je propustio četiri brejk lopte u dva servis gema protivnika. "Fenomenalan meč, uzbudljiv, dobro sam počeo, imao šanse da u drugom setu napravim brejk, nisam uspeo, podigao je publiku na noge, energija se promenila. Nisam uspeo da se vratim kao protiv Musetija što je bio slučaj. Ovakvi mečevi puno znače meni, posebno u ovoj fazi karijere. Da pokažem da mogu da se nosim sa mlađima od sebe do poslednjeg udarca. Drago mi je što sam uspeo da prebrodim ovaj izazov, najveći do sada", rekao je Đoković.

Za trofej igraće protiv mladog danskog tenisera koji je u aprilu napunio 19 godina. Odlično ga poznaje pošto često treniraju zajedno u Monaku. "Sjajan je momak, mnogo ga volim. Dobar je za tenis, uvek daje sve od sebe, borac je, takmičarski je nastrojen, često treniramo zajedno. Poznajem i njegovu porodicu. Imaće težak posao sutra ako želi pobedu. Van terena smo prijatelji, ali na terenu ćemo se boriti. Siguran sam da će biti uzbuđen", zaključio je Đoković.