Idemo!

STIGAO NAJVAŽNIJI DOKUMENT ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA - MINISTAR POTPISAO! Srbin ide u Melburn po 22. grend slem u karijeri!

Autor Dušan Ninković

Sjajna vest za teniskog asa, imaće priliku da izjednači Nadalov rekord po broju velikih turnira.

Izvor: Profimedia/AFP Photo

Najbolji srpski sportista Novak Đoković može da uđe u Australiju i tokom narednog januara igra na Australijan openu! Potvrda o ukidanju zabrane stigla je iz ministarstva, a sada dileme više nema - najbolji teniser svih vremena igraće u Melburnu za svoju desetu grend slem titulu na tom mestu i čak 22. u karijeri!

Biće to prilika i da Đoković pozdravi publiku u Melburnu, nakon što mu je početkom 2022. godine zabranjeno učešće na omiljenom grend slem turniru. Iako je tada dobio vizu za Australiju, nakon sletanja u Melburn promenjena su pravila, a Novak je završio u pritovru za imigrante. Nakon gotovo dve nedelje u nehumanim uslovima on je deportovan, uz zabranu ulaska u zemlju koja važi čak tri godine! Ta odluka sada je ukinuta - zbog promene vlasti u Australiji, ali i promene rigoroznih pravila oko korone!

Novi ministar imigracija Endru Džajls poništio je srpskom teniseru Novaku Đokoviću trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, uz napomenu da više ne postoji osnov da srpskom teniseru bude zabranjen ulaz u zemlju. O tome koliko se raduje igranju u Melburnu Novak Đoković je već govorio u Torinu, gde trenutno igra u fantastičnoj formi i čeka protivnika u polufinalu Završnog mastersa. Ovako izgleda na terenu poslednjeg turnira u sezoni:

Podsećamo, Novak Đoković je prvu grend slem titulu osvojio baš u Melburnu davne 2008. godine pobedom u finalu nad Žo Vilfredom Congom, a u narednim sezonama ređali su se njegovi najveći uspesi na ovom mestu. Federer je imao Vimbldon, Nadal Rolan Garos, a srpski as je redom razbijao konkurenciju na početku sezone u Australiji. Osvojio je čak devet trofeja na Australijan openu, pa će za 16. januara imati priliku da počne borbu za jubilarnu 10. titulu! Ovo je dokument koji mu daje pravo da učestvuje: