Tenis

NOVAK SAZNAO KO GA ČEKA U POLUFINALU: Amerikanac sa kojim je prošao DRAMU u Australiji!

Autor Mladen Šolak

Đoković će imati poznatog rivala za protivnika u Torinu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković igraće u polufinalu završnog Mastersa u Torinu protiv Tejlora Frica. To je odlučeno tako što je Amerikanac pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima u tri seta i plasirao se među četvoricu najboljih u Italiji, zauzevši drugo mesto u Zelenoj grupi. U njoj će prvoplasirani biti Kasper Rud, koji će igrati za finale protiv pobednika meča Stefanos Cicipas - Andrej Rubljov.

Novak će u petak igrati meč u kojem neće imati takmičarski motiv, jer će od 14 časova stati na teren protiv Danila Medvedeva znajući već da je sigurno prvi da će mu rival na putu ka finalu biti trenutno devetoplasirani teniser sveta, protiv koga je igrao pet puta i svih pet puta ga je pobedio.

U seriji tih mečeva Novak je čak četiri rešio bez izgubljenog seta, a dramatično je bilo samo u njihovom međusobnom duelu 2021. na Australijan openu, gde je u trećem kolu Amerikanac uspeo da se vrati iz dva seta zaostatka i da izjednači na 2:2. Međutim, tada je Novak uprkos povredi pobedio i pokazao zašto je kralj Melburna i trijumfom u poslednjem setu 6:2 ipak i tada savladao protivnika u polufinalu Torina.