Tenis

LEGENDA NA SAMRTI - ĆERKE OBJAVILE POTRESNU FOTOGRAFIJU! Stvorio je Moniku Seleš, Agasija, Šarapovu...

Autor Nemanja Stanojčić

Čuveni Nik Boletijeri je na samrti u 91. godini...

Izvor: Profimedia

Nik Boletijeri (91) je na samrti... Čuveni teniski trener, čovek koji je preko svoje "IMG akademije" stvorio velike zvezde poput Monike Seleš, Andrea Agasija, Marije Šarapove, Meri Pirs i mnoge druge je blizu odlaska u legendu. Njegove ćerke objavile su potrebnu fotografiju iz kreveta, na kom se vidi da je u lošem stanju.

One su objavile sliku na kojoj se vidi da mu nije dobro. "Tata se sprema za prelazak na novo mesto. Molim vas da mislite na njega na ovom mirnom odlasku i prelepom putovanju. Tata, volimo te", napisala je Anđelik Boletijeri. Veliki udarac za svetski tenis i odlazak čoveka koji je imao ogroman uticaj na prošlost, sadašnjost i budućnost "belog sporta"... Prema nezvaničnim informacijama ima problem sa infekcijom bubrega koja se dodatno pogoršala prethodnih dana, a dugo je odbijao da ode kod lekara, jer se plašio igle.

Nikovu školu prošle su i sestre Vilijams, pomagao je i Jeleni Janković, Filip Krajinović je bio tamo u tinejdžerskim danima, pomogao je i Miomiru Kecmanoviću koji je često bio na njegovoj akademiji. Radio je sa Danijelom Hantuhovom, Martinom Hingis, Keijem Nišikorijem, a na kratko je bio i trener Borisa Bekera sredinom devedesetih godina. "Nisam nikada previše razmišljao o tome šta su moji igrači učinili, nije bilo vremena za tako nešto, tako stvari funkcionišu u tenisu. Ali, ako bih morao da biram, onda je to momenat kada je Andrea Agasi osvojio Vimbldon 1992. godine", rekao je Boletijeri jednom prilikom.