SJAJNO

ĐOKOVIĆ JE OVO IZGOVORIO, A CELA DVORANA JE POČELA DA MU KLIČE! Novak stao pred mikrofon: "Pa, da krenem ovako"

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković još jednom je oduševio publiku, klicali su mu svi..

Izvor: Profimedia

Novak Đoković osvojio je Završni masters, pobedio je Kaspera Ruda i stigao do titule (7:5, 6:3). Mučio se, držao za koleno, govor tela bio je loš, a onda je pokazao svima zašto je najbolji na planeti. Gledao je sve to i Zlatan Ibrahimović. Prvo je dao izjavu na terenu, pa je potom podigao i pehar i stao pred mikrofone.

Prvo mu je traženo da priča na engleskom, iako se spremio da priča na italijanskom. Ispunio je zahtev organizatora. "Dobro veče svima, pričaću prvo na engleskom, pa ću onda na italijanskom. Čestitam Kasperu i njegovom timu, nisi imao sreće. Znam koliko naporno radiš i tvoja radna etika je inspiracija i za mene i mnoge tenisere. Čestitam vam, imaš sjajan tim, divne ljude, uvek puni poštovanja prema svima, prema meni, imam samo reči hvale za tebe i tvoju porodicu. Čestitam ti i na ovoj godini, znam da si se nadao da ćeš osvojiti neku od titula na dva grend slem finala i ovde. Mlad si, imaš vremena i siguran sam da ćeš podići neki veliki pehar vrlo brzo", rekao je Đoković.

Jedva je dočekao da počne da priča na italijanskom. "Hajde sada malo da pričamo na italijanskom. Ne govorim savršeno", izgovorio je Novak i to je izazvalo erupciju na tribinama, svi su počeli da mu kliču "Nole, Nole". Zatim je nastavio. "Hvala vam na podršci za obojici igrača, na sjajnom turniru. Bilo je fantastično. Drugi put se turnir održava ovde, napravljen je veliki uspeh, uživali smo u Torinu. Ja lično uvek volim da se vratim u Italiju, ovo je važna zemlja za moju karijeru, mnogo."

Pokušao je prevodilac koji je bio tu da mu objasni da ne može da prevodi na engleski, nije objasnio zbog čega, pa je Srbin morao da se ubrza. "Ubrzaću se, da ne ostanemo ovde celo veče. Svaka čast na prevodu. Želim da kažem da sam veoma zahvalan, od kada sam postao otac mnogo sam srećan kada vidim decu sa reketima ovde, to me čini baš srećnim. Hvala Torino, hvala Italija", zaključio je Đoković.