JAVIO SE

U ZATVORU SI SAMO BROJ, NIKOGA NIJE BRIGA ZA TEBE! Beker dao prvi intervju posle deportacije: Naučio sam BOLNU lekciju!

Autor Nemanja Stanojčić

Boris Beker se oglasio prvi put posle izlaska iz zatvora...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Boris Beker izašao je iz britanskog zatvora, deportovan je u Nemačku i tamo će najverovatnije ostatak kazne provesti u kućnom pritvoru. Legendarni teniser osuđen je na dve i po godine zatvora zbog utaje poreza, ali nije odslužio celu kaznu, proveo je tamo oko sedam meseci. Ujedno ima i zabranu ulaska u Britaniju u narednih 10 godina.

Sada je nekadašnji trener Novaka Đokovića dao prvi intervju posle izlaska iz zatvora. Pričao je sa novinarom Stivenom Gatjenom i otkrio je kako je izgledalo sve to "iza rešetaka". "U zatvoru si niko, samo si broj. Moj je bio A2923EV. Nisam se zvao Boris, već samo broj. Apsolutno nikoga nije briga za to ko si ti zapravo", rekao je Beker.

Ispričao je da mu je sve teško palo, ali da je iz svega izvukao pouke. "Verujem da sam otkrio ljudskost i čoveka u sebi, osobu kakva sam nekada bio. Naučio sam tešku i bolnu lekciju, veoma skupu. Sve ovo me naučilo da shvatim šta je vredno. Neke stvari se dešavaju sa razlogom", kazao je Boris.

Prepričao je i kako su izgledali poslednji momenti pred deportaciju. "Od šest sati ujutru sam sedeo na ivici kreveta i čekao da se otvore vrata ćelije. Došli su po mene oko pola 8, otkjučali ćeliju i i pitali su me da li sam spreman. Odgovorio sam sa 'Idemo', jer sam sve već bio spakovao pre toga", zaključio je Beker.