Tenis

NOVAK SE VRATIO NA TEREN I IZGUBIO! Odgledao finale u Kataru, a onda ga je sačekao veliki rival - I BIO BOLJI!

Autor Mladen Šolak

Đoković nastupio posle mesec dana odmora i doživeo poraz u Dubaiju.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković izgubio je od Aleksandra Zvereva na revijalnom turniru u Dubaiju, kojim je počeo da se uvodi u novu sezonu posle nekoliko nedelja odmora. Tačno mesec dana nakon što je u Torinu pobedio na Završnom Mastersu, Nole je u prvom meču "Svetske teniske lige" izubio od Zvereva u dva seta - 3:6, 4:6, a sledeći meč igraće u sredu, protiv Nika Kirjosa.

Nole je dolazak u taj deo Azije iskoristio da u nedelju uživo gleda finale Svetskog prvenstva Argentina - Francuska, a onda se iz Dohe prebacio u Dubai, gde će se narednih dana postepeno pripremati za januar, kada će posle godine pauze zaigrati na Australijan openu. Tada bi trebalo očekivati pravog Đokovića, a do tada neće biti iznenađenje ako i doživi poneki poraz. Ipak se zna šta je u ovoj fazi njegove karijere najveći cilj i koji je put ka tome. U skladu s tim, Nole se nije previše nervirao u današnjoj reviji u Dubaiju.

Nole nije dobro izgledao svom prvom nastupu pred start nove sezone, što i nije neočekivano s obzirom na to koji je period godine. Iako je Nole "brejknuo" Nemca u prvom gemu, Zverev je brzo došao sebi i osvojio gemove na Novakov servis za izjednačenje 2:2, a potom i za vođstvo 5:3, posle kojeg je rutinski priveo prvi set kraju.

U drugom su obojica u prvim gemovima izgubili svoj servis, ali je posle toga ipak Nemac bio taj koji je izborio i koristio odlučujuću brejk-loptu za prednost 3:2, koju je čuvao do kraja meča. Novakov "povratnički" meč trajao je sat i osam minuta.