KOPIRA SRBINA

VERUJTE MI, JA SAM MALI NOVAK ĐOKOVIĆ! Mladi teniser se divi Srbinu: Radim iste stvari kao Nole!

Autor Nemanja Stanojčić

Mateo Arnaldi se ugleda na Novaka Đokovića

Izvor: Profimedia/IPP/Paolo Bona Profimedia/Lolc Baratoux/LABEL Image

Mateo Arnaldi (21), mladi italijanski teniser se ugleda na Novaka Đokovića i želi da bude kao srpski as. U jednom od intervjua je zvučao samouvereno i ubeđen je da njegov stil igre podseća na način na koji igra Srbin. Ne krije da ga po tome kopira i nada se da bi jednog dana mogao da bude kao Srbin.

Njegov trener Alesandro Petrone je već rekao da ga "fizički i tehnički dosta podseća na Novaka". "Đoković je oduvek bio moj idol. U Rimu sam se zagrevao sa njim pre meča i njega koristim kao referentnu tačku. Postoje neke sličnosti, takođe volim da dolazim do poena iz kontra napada i da pravim špage kao on", ispričao je Arnaldi u intervjuu za "Ubi tenis".

Kao i Đoković i on igra dvoručni bekhend, desnoruk je i voli da igra na otvorenom, posebno na betonu. "Odrastao sam na toj podlozi, igrao sam dosta i u zatvorenom, a moji najbolji rezultati došli su na šljaci. Australijan open i US open su slemovi na kojima maštam o najvećim rezultatima. Radim mnogo, treniram i veoma sam ambiciozan. Ne mogu baš sve da otkrivam, volim neke stvari da zadržim i da ostanu između mene i mog tima", zaključio je Arnaldi i dodao da mu je glavni cilj za narednu godinu da igra na grend slemovima, trenutno je 134. igrač sveta.