Otkud to?!

ĐOKOVIĆ IGRA I DUBL U AUSTRALIJI! Kirjos najavio SPEKTAKULARAN tandem, ali Novak ima drugog saigrača!

Autor Dušan Ninković

Neobična odluka Novaka Đokovića da pred Australijan open igra i singl i dubl u Adelejdu.

Izvor: Profimedia/Alamy Live News/Juergen Hasenkopf

Novak Đoković je odlučio da u 2023. godini odigra i jedan turnir pre Australijan opena. Nakon čak 15 godina pauze vraća se u Adelejd gde je svojevremeno osvojio titulu, a pored učešća u singlu zanimljivo je da će se Nole naći na terenu i u konkurenciji parova. Danas je saznao žreb za oba dela turnira!

Najbolji srpski sportista igraće u dublu sa svojim dobrim prijateljem Vasekom Pospišilom, a u tandemu sa Kanađaninom imaće veoma težak zadatak da napravi dobar rezultat na turniru iz 250 serije. Oni će u prvoj rundi igrati protiv tandema Tomislav Brkić - Gonzalo Eskobar, a ukoliko sve bude u redu već u drugoj rundi će odmeriti snage sa drugim nosiocima.

Mogući rivali u drugom kolu Adelejda su im Marselo Arevalo i Đan-Đulijan Rože, koji će na ovom turniru merkati titulu. Oni su slobodni u prvoj rundi turnira i da bi Đoković i Pospišil igrali protiv njih dvojice potrebno je "samo" da preskoče prvu prepreku. Pogledajte ceo Novakov raspored.

Podsećamo, australijski teniser Nik Kirjos prethodnih dana je najavljivao da će tokom 2023. godine igrati dubl sa najboljim srpskim sportistom. Na njegovu objavu reagovao je i Đoković, ali za sada još nije vreme da se nađu na istoj strani mreže. Njih dvojica su dubl verovatno planirali za prolećnu turneju u SAD, ali je pitanje da li će Novak Đoković moći da uđe u zemlju jer nije vakcinisan.