Kakav meč!

KAKVA DRAMA - NOVAK SE MUČIO 2 SATA, PA KONAČNO SLOMIO FRANCUZA: Od nule do pobede, a sada na prave ispite!

Autor Nikola Lalović

Igrao je Novak Đoković sa 64. igračem sveta i prošao ga je jedva!

Izvor: Profimedia

Kakvu dramu nam je priredio Novak Đoković u svom tek drugom meču ove sezone! On je u drugom kolu Adelejda zaigrao sa Francuzom Kventinom Halisom i pobedio je 7:6, 7:6. Bila su srpskom teniseri potrebna dva taj-brejka i dva sata tenisa kako bi stigao do četvrtfinala.

Izgubio je u prvom setu prvi gem na svoj servis, gubio je 3:0, ali je uspeo da se vrati, izjednači i da na kraju pobedi u taj-brejku. U drugom setu je na 5:5 uspeo da sačuva dve brejk lopte i na kraju je uz mnogo muke prošao dalje. 

Nakon dve pobede nad Francuzima, prvo protiv Konstana Lesijena, a sada i protiv Kventina Halisa u četvrtfinalu ga čeka mnogo ozbiljniji protivnik. Biće to mladi Kanađanin Denis Šapovalov koji je u svom meču drugog kola savladao Rusa Romana Safiulina 6:4, 6:3. 

Novak u Adelejdu igra kako bi se pripremio za Australijan open, a sada mu slede jači protivnici. Kada se zagrejao protiv Francuza u slučaju da pobedi Medvedeva čeka ga duel protiv Danila Medvedeva ili Karena Hačanova u projektovanom polufinalu.