Tenis

NOVAK OVDE NE GUBI! POBEDA I POLUFINALE! Drama u Australiji i trijumf posle ŽESTOKE borbe protiv Kanađanina!

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković pobedio Denisa Šapovalova u meču četvrtfinala u Adelejdu. Naredni rival biće mu Danil Medvedev.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković pobedio je u meču četvrtfinala turnira u Adelejdu, koji je priprema za Australijan open (od 16. januara). Nole je savladao Denisa Šapovalova u dva seta (6:3, 6:4), u meču prekidanom u prvom setu zbog vatrometa, tokom kojeg je Kanađanin sedao na stolicu pokrivši uši rukama.

Odlučujući momenat dogodio se pri vođstvu Srbina 4:3, kada je "brejknuo" protivnika iskoristivši njegove uzastopne servis-greške. Bio je to uvod u kraj seta, koji je trajao sat i minut.

Međutim, u drugom su se stvari zakomplikovale za srpskog tenisera kada je vodio 3:2 i imao šansu da dođe jako blizu do trijumfa. Šapovalov se izvukao iz teške situacije, preokrenuo i napravio dramatičnu završnicu drugog seta. U njoj je ipak Nole pokazao klasu i sačuvao perfektan skor protiv ovog rivala, 8-0.

Novak će u subotnjem polufinalu igrati protiv trećeg nosioca, ruskog tenisera Danila Medvedeva, koji je u četvrtfinalu u dva seta eliminisao zemljaka Karena Kačanova (6:3, 6:3). Na drugoj strani "kostura", već je poznato da će drugo polufinale igrati Amerikanaca Sebastijan Korda i Japanad Jošišito Nišioka.

DRUGI SET:

Izvor: Profimedia

6:4 KRAJ! POBEDA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Posle sat i 45 minuta savladao je Kanađanina i ušao u polufinale Adelejda, na oduševljenje publike!

5:4 Brejk! To se čekalo! Novak je izborio čak četiri brejk-lopte u još jednom maratonskom gemu i četvrtu je iskoristio da dođe na gem do pobede.

3:4 Nije dobro! Đoković je napravio veliki kiks, ispustio šansu da povede 4:2, pa je dopustio Kanađaninu da iskoristi prvu brejk loptu i izjednači na 3:3. U sledećem gemu, Nole je imao dve brejk-lopte, ali je Kanađanin ipak odbranio svoj servis i poveo 4:3.

2-1 Brejk! Kao i u uvodnom setu, Srbin i Kanađanin igraju iscrpljujuće poene, Denis se snažno suprotstavlja Novaku, uzvraća udarce, a onda ne uspeva da izdrži snažne nalete. Nole je iskoristio prvu od dve brejk lopte da oduzme servis protivniku.