Tenis

NOVAK NA SRPSKOM ODUŠEVIO SVE - SREĆNO BADNJE VEČE! Meč je morao da bude prekinut: "To je verovatno zbog Božića"

Autor Mladen Šolak

Novak Đoković sjajno raspoložen posle uzbudljive pobede u Australiji

Izvor: Sport klub/Screenshot

Novak Đoković pobedio je Denisa Šapovalova u uzbudljivom četvrtfinalnom meču u Adelejdu i to uz veliku podršku srpskih navijača. Nole im se posle meča obratio i na srpskom jeziku, poželevši im srećno Badnje veče nakon što ga je voditelj pitao za prekid meča u prvom setu zbog vatrometa van stadiona. "Verovatno je to (vatromet) bilo zbog pravoslavnog Božića. Srećno svima Badnje veče koji slave", rekao je Novak na srpskom jeziku.

Đoković je zahvalio svima koji su ga podržali i priznao da se osećao kao kod kuće, pred isključivo svojim navijačima. "Pre svega, hvala vam što ste došli večeras, bila je sjajna atmosfera, odlična podrška za obojicu. Uvek napravite ovakav ambijent za nas igrače, hvala vam za energiju i podršku. Konačni rezultat ne stvara pravu sliku onoga što se događaja, igrali smo skoro dva sata dva seta. Prvi je bio iscrpljujući za obojicu, terali smo jedan drugog do limita, meč se preokrenuo, pa sam u drugom setu ostao mentalno jak i odigrao najbolji tenis. Zadovoljan sam kako sam se borio večeras", dodao je on.

Novak će u sledećem meču igrati protiv Danila Medvedeva u subotu i biće to još jedna šansa da napravi spektakl pred srpskim trobojkama i velikim brojem navijača. Priznao je Nole da se oseća divno u takvom ambijentu. "Ponosno, zahvalno, i ja vas volim. Blagosloven sam što igram na ovom nivou, nikad nijedan meč ne uzimam zdravo za gotovo, ovde se osećam kao da igram kod kuće i zahvalan sam za tu podršku".