Tenis

NOVINARKA SELA PORED ĐOKOVIĆA I POČELA DA GA ISPITUJE! Novak pričao o drugoj karijeri: Igrao bih za Zvezdu i sa Ibrom!

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković odgovaao je na fudbalska pitanja.

Izvor: Printscreen/Instagram/4-3-3

Novak Đoković osvojio je 92. titulu u karijeri pobedom u Adelejdu, a da li bi bio tako uspešan i u drugom sportu. Recimo u fudbalu? Upravo to je tema o kojoj je srpski teniser razgovarao sa novinarkom po imenu Čelsi. Sela je pored njega i krenula da ga ispituje o drugoj karijeri.

Kakav bi Novak bio kao fudbaler, za koga bi igrao, na kojoj poziciji, sa kim bi voleo da je u timu. To su neka od pitanja na koje je dao odgovor. "Da sam fudbaler igrao bih za klub iz moje domovine, za Crvenu zvezdu. Ili za Milan", počeo je Novak.

A, na kojoj poziciji? "Verovatno bih igrao na levoj strani, levo krilo, volim brzinu. Levonog sam, probao bih da asistiram nekome."

Koliko crvenih kartona bi dobio u karijeri? "Za simuliranje ili za klizeće startove? Ne znam. Neka bude broj, recimo 33. Okej, hajde da budemo agresivni", nasmejao se Nole.

Usledilo je novo pitanje - sa kim bi voleo da igra? "Uh, to je baš teško pitanje. Moram da izaberem više od jednog igrača. Ibrahimović je moj dobar prijatelj, sa njim bih voleo da igram očigledno. Mesi i Ronaldo naravno. Od starijih igrača, Batistuta!"

Koliko golova i autogolova bih dao? "Golova, što više mogu, neka bude 111 pogodaka. Autogolovi? Karijera bi mi verovatno bila gotova ako bih dao više od jednog. Nadajući se i zamišljajući da će karijera biti duga, neka bude jedan."

I za kraj - šta bi voleo da osvoji, koji turnir? "Svetsko prvenstvo, sa Srbijom", zaključio je Đoković sa osmehom.