Zamalo

SPEKTAKL NA TERENU I NOVAKOV PORAZ PRED AUSTRALIJAN OPEN: Kirjos gledao kako Đoković pleše, pa uspeo da ga ŠOKIRA!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković je igrao sjajan tenis, uspevao je da zabavi publiku, ali je na kraju Nik Kirjos odneo pobedu.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je izgubio! Igrao je egzibicioni meč sa Nikom Kirjosom pred početak Australijan opena i na kraju je Australijanac slavio sa 2:1, po setovima - 4:3, 2:4, 10:9! 

Meč se igrao po posebnim pravilima, sa dva seta do četiri dobijena gema i umesto trećeg seta igrao se super taj-brejk do deset, a na kraju je Kirjos slavio poenom razlike!

U prvom setu nije bilo nikakve šanse za brejk, obojica tenisera su servirala sjajno i nisu dala rivalu ni promil šanse za iznenađenje i na kraju je egzibicija u taj-brejku koštala Novaka seta! Probao je srpski teniser da servira "ispod" ruke, što je inače Kirjosov specijalitet i kada je izgubio taj poen nije bilo povratka! 

U drugom setu Novak je bio bolji i uspeo je da uzme servis protivniku, a na kraju je kada je pobedio naprvio pravi šou i zaigrao kolo pred punom "Rod Lejver" arenom kako bi proslavio dobru igru. 

Super taj-brejk je bio zabava za sve. Igrali su ga u dublu Novak i Kirjos, a menjali su svoje partnere. Tu su bili klinci koji treniraju tenis i teniseri u kolicima i na kraju je Kirjosu više biilo stalo do pobede. Uspeo je da osvoji Novakov rival taj poslednji poen, ali je bilo jasno da je meč bio mnogo više šou i zabava, nego ozbiljan duel.

Ono što raduje je da se Đoković nije žalio na zadnju ložu koja ga je mučila prethodnih dana i uspeo je da odigra meč bez poteškoća, što mu u istovetnoj egzibiciji sa Danilom Medvedevom pre nekoliko dana nije pošlo za rukom.